SZ Chomutov: Utajený majetkový vstup města do hokejového klubu

14.12.2016 12:21

Až teprve v pondělí 12. prosince při příchodu na jednání zastupitelstva statutárního města Chomutova nalezli zastupitelé na svých stolech čerstvě vytištěný návrh Stanislava Mikšovice (NOVÝ SEVER), jehož předmětem je schválení záměru majetkového vstupu statutárního města Chomutova do obchodní společnosti Piráti Chomutov a. s. ve formě kapitalizace pohledávky města za touto společností ve výši 12,5 mil. Kč a dále vložení peněžitého vkladu majetku města do této společnosti ve výši 20 mil. Kč formou příplatku budoucího společníka mimo základní kapitál.

SZ Chomutov: Utajený majetkový vstup města do hokejového klubu
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Byl to právě Stanislav Mikšovic, kdo na předchozím jednání zastupitelstva statutárního města Chomutova navrhoval, aby město Chomutov uzavřelo se společností Piráti Chomutov a.s. smlouvu o reklamě. Dle této smlouvy mělo město zaplatit částku 32,5 mil. Kč za pět měsíců reklamních služeb! Tento návrh však Stanislav Mikšovic z programu jednání sám stáhl s vysvětlením, že jej ještě drobně administrativně dopracuje. Po celou tuto dobu jedná pan Mikšovic ve střetu zájmů, neboť je současně zastupitelem a obchodním ředitelem společnosti Piráti Chomutov a.s.

Spor o navýšení financování hokejového klubu z rozpočtu města trvá od května letošního roku. Na jednání zastupitelstva 20. června neprošel návrh na poskytnutí mimořádné dotace a v nastalé situaci vzali manažeři klubu za vděk tím, že ještě na tomtéž jednání zastupitelstvo Chomutova poskytlo Pirátům bezúročnou půjčku ve výši 12,5 mil. Kč. Již 8. června však byl na účet politického hnutí ANO 2011 (ZDE) připsán sponzorský dar ve výši 250 tis. Kč od společnosti NOEN a.s. Většinový držitel akcií společností NOEN a.s. a Piráti Chomutov a.s. je totožná osoba – Ing. Jaroslav Veverka, MBA. Dne 17. srpna pak na tentýž účet doputoval druhý sponzorský dar od společnosti NOEN a.s., opět ve výši 250 tis. Kč. Byly to přitom právě hlasy zastupitelů za hnutí ANO 2011, které rozhodly o tom, že město Chomutov Pirátům poskytlo alespoň finanční výpomoc.

„Domnívám se, že od města přijatá půjčka ve výši 12,5 mil. Kč je pro hokejový klub Piráti Chomutov toxickým pasivem. Klub ji pravděpodobně nebude schopen splatit a proto teď všechen ten humbuk kolem, včetně zákulisně naplánované a fraškovitě zinscenované změny radniční koalice. Odvolání primátora Černého a dalších kolegů ze zastupitelského klubu PRO Chomutov má jen odvést pozornost od podstaty věci a tou je na stůl v den jednání položený návrh na záměr majetkového vstupu města do společnosti Piráti Chomutov a.s. Nová koalice jej svými hlasy již zařadila do programu jednání a chystá se dnes schválit záměr investovat 32,5 mil. Kč, aniž by disponovala znaleckým posudkem a věděla, jak velký podíl akcií vlastně navrhuje pro město zakoupit!“ shrnuje podstatu kauzy chomutovský zastupitel David Palán (Strana zelených).

Zastupitelstvo města pokračuje v jednání dnes od 16.00.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky