SZ: Vlajka pro Tibet 2015 - Věříme, že i letos se město Slaný připojí!

01.03.2015 6:33

Dne 10. března 2015 si prostřednictvím mezinárodní kampaně “Vlajka pro Tibet” připomeneme 56. výročí povstání Tibeťanů proti čínské okupaci Tibetu, které bylo násilně potlačeno armádou Čínské lidové republiky (ČLR), a při němž zemřel téměř milion Tibeťanů.

SZ: Vlajka pro Tibet 2015 - Věříme, že i letos se město Slaný připojí!
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Kampaň Vlajka pro Tibet vznikla v polovině devadesátých let v západní Evropě a stala se jednou z nejvýznamnějších symbolických akcí vyjadřujících podporu ochrany lidských práv nejen Tibeťanů, ale všech obyvatel ČLR. V roce 1996 se k akci připojila první čtyři česká města, v loňském roce už to bylo 601 obcí, měst, městských částí nebo krajů. Stovky vlajek vlají každoročně např. v Německu, Francii, Belgii a dalších zemích. Vlajky vyvěšuje celá řada škol, včetně Univerzity Karlovy a kromě různých organizací také spontánně mnoho občanů ČR.

Podrobné informace o kampani Vlajka pro Tibet a o situaci v Tibetu najdete na internetových stránkách www.tibinfo.cz

Před 25 lety jsme sami žili v komunistické diktatuře. S nabytou svobodou teď máme kromě práva žít v demokratické společnosti také povinnost pomáhat těm, jejichž lidská práva jsou každý den hrubě porušována. Za posledních pět let si sebeupálení, jako nejkrajnější formu protestu proti útlaku ze strany Číny, zvolilo 136 Tibeťanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.