SZ: Zelení v Praze 11 podali kandidátku pro komunální volby

30.07.2014 13:16

Lídrem a kandidátem na starostu Jižního Města je Jakub Ježek, projektový manažer evropských projektů a někdejší místní zastupitel. V minulosti pracoval jako redaktor Večerníku Praha či jako archivář v archivu zpravodajství a publicistiky České televize.

SZ:  Zelení v Praze 11 podali kandidátku pro komunální volby
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Dvojkou je Renata Vikartová, dlouholetá občanská aktivistka zapojující se především ve stavebních kauzách a v problematice ochrany zvířat. Je národní rozhodčí, trenérkou a bývalou mistryní republiky v jezdectví a trenérkou tenisu. Pracovala jako referentka na České inspekci životního prostředí a později na Úřadu městské části Praha 12. Trojkou na kandidátce je Michal Veselský, projektový manažer se zkušenostmi z veřejné, komerční i neziskové sféry (Sociologický ústav AV ČR, Factum Invenio, Občanské Bělorusko).

„Chceme se soustředit na získávání peněz z fondů EU, tak jak jsme to dělali v minulém volebním období. Rádi bychom také zahájili dialog s vlastníky pozemků na Trojmezí. Naším hlavním záměrem je vysázet zde nový lesopark,” vyjmenovává priority zelených Jakub Ježek.

„Samozřejmostí je pro nás otevřený a transparentní úřad, podpora občanské společnosti a větší důraz na přání místních obyvatel,” doplňuje Veselský.

Ochrana zeleně před novou zástavbou a ochrana zvířat jsou oblasti, kterým se chce věnovat Renata Vikartová. „Současná radnice v těchto oblastech zcela selhává. Chybí dostatečná informovanost občanů o developerských záměrech i ochrana zeleně uvnitř zastavěného území. S ochranou zvířat je to bohužel ještě horší,” dodává Vikartová.

Střídání mužů a žen na kandidátce je pro zelené již typické a Praha 11 není výjimkou. „Pro podzimní komunální volby máme na kandidátce 40 % žen, přičemž v první polovině kandidátky se muži a ženy pravidelně střídají. Pokládám to za samozřejmost,”  říká Jakub Ježek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…