Sadovský (ANO): Pojďme říct "prostě to uděláme". Cyklostezka se plánuje pěkných pár let

06.04.2015 12:28

Na Rychnovsku se již pěkných pár let plánuje výstavba cyklostezky, která by propojila města Dobrušku a Opočno. Projet v dopravní špičce na kole úzkou silnici 298 Dobruška-Opočno je pro cyklisty nebezpečné, a co si budeme povídat, plynulost silničního provozu díky nim taky není ideální.

Sadovský (ANO): Pojďme říct "prostě to uděláme". Cyklostezka se plánuje pěkných pár let
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Státní fond dopravní infrastruktury (dále jen „SFDI“) plánuje vypsání druhého kola výzvy k podání žádostí o příspěvek na výstavbu a údržbu cyklistických stezek, kde by se výše příspěvku mohla vyšplhat až na krásných 85 %. Pokud chceme konečně naplnit předvolební sliby, kde vybudování cyklostezky hrálo prim, musíme jednat, protože cena by mohla být kolem 5 milionu korun a ušetřit podstatnou část této částky by jistě nebylo k zahození. Neváhal jsem tedy a o této výzvě informoval naše vedení města. Spolu s místostarostou Ing. Petrem Lžíčařem, který je gestorem této akce, jsme začali dávat dohromady podklady, abychom uspěli. Bohužel ani v roce 2015 nemáme všechno připravené, stále nám chybí pravomocné stavební povolení a pro splnění podmínek dotace je třeba vyřešit vlastnické vztahy a tzv. dobývací prostor.

Ambiciózní, teď už můžeme říct pouze přání, nikoli splnitelný úkol vedení města, bylo v roce 2013 začíst stavět. Nepodařilo se. Teď máme další pokus. Termín pro podání žádosti je 31. květen 2015. Musíme z akce udělat prioritu, „popohnat“ úředníky a pokusit se žádost podat. Samozřejmě, že SFDI bude i nadále vypisovat různé výzvy, ale nikdo nám nezaručí, že výše příspěvku budu tak vysoká, jako je teď.

Pojďme si říct, „prostě to uděláme“ a konečně se posuňme blíž k cíli.

Petr Sadovský, zastupitel města Dobrušky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…