Šafránková (SPD): Asociální pravidla Evropská unie proti zájmům českých občanů

22.01.2021 11:33

Již od počátku nouzového stavu v rámci boje za práva a spravedlivé odškodnění živnostníků, postižených dopady epidemie koronaviru.

Šafránková (SPD): Asociální pravidla Evropská unie proti zájmům českých občanů
Foto: Archiv L. Šafránkové
Popisek: Lucie Šafránková, poslankyně Parlamentu ČR za hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD). Místopředsedkyně sněmovního Výboru pro sociální politiku. Členka Zastupitelstva města Brna.

Jako jednu z hlavních priorit opakovaně prosazuji, aby nárok na kompenzační bonus v důsledku omezení podnikání mohli mít i živnostníci, kteří jsou v osobní insolvenci a řádně splácejí své závazky. Až dnes se ovšem ve Sněmovně projednává novela příslušného zákona, která má vyplácení této podpory konečně umožnit.

Praha - ne Brusel!

To je zajisté dobrá zpráva, protože dosavadní stav byl absolutně nespravedlivý a až nehumánní. Ovšem velmi špatnou zprávou je skutečnost, že k tomu abychom mohli tyto naše občany, kteří se nacházejí v tíživé sociální situaci, finančně podpořit, byl nejprve nutný souhlas a povolení Evropské komise, jak přiznala sama paní ministryně Schillerová!

Dřívější podpoře těchto našich občanů tudíž zcela jednoznačně bránil odmítavý postoj Evropské komise resp. nesmyslná pravidla Evropské unie a smutný fakt jejich nadřazenosti českým právním normám Což je naprosto nepřijatelné.

Sociální politika nepatří mezi společné politiky Evropské unie, je – a musí zůstat – výsostnou záležitostí suverénních národních států! Českým občanům, kteří to naléhavě potřebují, přece musíme pomáhat sami a hned – a ne až na základě doprošování u bruselské vrchnosti!

Spravedlnost pro všechny poškozené živnostníky!

A nezapomínejme ani na to, že zde stále ještě existují početné skupiny našich živnostníků, kteří žádné kompenzace nedostali dodnes, přestože vládní opatření v rámci nouzového stavu postihla i jejich podnikání.

Jde například o živnostníky pracující na klasické částečné, byť sebekratší, zaměstnanecké úvazky, anebo o společníky více než dvoučlenných eseróček.

A zde už jde čistě o naší vnitřní záležitost, se kterou nemá Brusel nic společného. Věřme, že se i oni se brzo dočkají spravedlnosti. My v SPD za ně budeme stále bojovat!

(převzato z Profilu)

Bc. Lucie Šafránková

  • SPD
  • poslankyně, místopředsedkyně Výboru pro sociální politiku
  • poslankyně

Článek byl převzat z Profilu Bc. Lucie Šafránková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…