Šarapatka (BPP): Aktivistický ministr Zaorálek

23.03.2016 5:30

Místo prosazování zájmů naší republiky a bezpečnosti občanů se naši vládní představitelé snaží zavděčit úředníkům v Bruselu.

Šarapatka (BPP): Aktivistický ministr Zaorálek
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

Máme to ale štěstí. Náš ministr zahraničí Zaorálek se nově stal nejstatečnějším bojovníkem za prodloužení a přitvrzení evropských sankcí vůči Rusku. Zdůvodňuje je, podle něj, nespravedlivým soudem proti ukrajinské pilotce Savčenkové a také tím, že  Rusko prý podporuje imigrační vlnu do Evropy.

Nevím sice, z jakých zdrojů pan ministr své zasvěcené informace čerpá, dost možná to jsou ale jen nahlas vyslovená tajná přání, vyslechnutá v Bruselu, nebo třeba v Praze na Tržišti. Kníže Schwarzenberg z něj má určitě velkou radost. A jistě  za to bude na patřičných místech po zásluze pochválen a možná i odměněn…..

Svůj soud o soudu se Savčenkovou, která je některými proruskými zdroji zvaná za svoje působení na východě Ukrajiny také „krvavá Naděžda“, vyřkl pan ministr, jen tak mimochodem, o celý týden dříve než vůbec k vyhlášení verdiktu tohoto soudu došlo. A co se týká imigrantů, mířících přes Rusko do Skandinávie, má také jenom „skoro“ pravdu. Každý rok jich touto cestou opravdu zamíří několik tisíc. Už asi posledních 15 let. Proti vlně imigrantů přicházející do Evropy z Turecka je to opravdu jen minimum. Ale Turecko a jeho prezident Erdogan jsou naopak našimi přáteli nejvěrnějšími, na které se přece lze spolehnout….

A aby toho nebylo málo, pozadu nezůstal ani náš pan premiér Sobotka, který navrhl znepřáteleným stranám konfliktu na Ukrajině výměnu válečných zajatců, který by zahrnoval i Savčenkovou. Nic proti tomu, tyto návrhy jsou na stole již pěkných pár měsíců, ale když je teď vyslovil náš premiér, dostane to teprve ten správný „švunk“.

Jestli by třeba nebylo lepší, kdyby se, místo těchto chabých pokusů o zviditelnění a touhy po uznání v Bruselu a Berlíně, naši státní představitelé více snažili v Evropské unii prosazovat zájmy naší republiky a bezpečnosti nás všech. Po úterním teroristickém útoku v Bruselu je to absolutní prioritou nás všech!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.