Šarapatka (BPP): Američané konečně osvobodí i Prahu… Nebuďme trapní

29.03.2015 13:01

Včerejší protestní akce proti americkému konvoji, stejně tak jako na druhé straně jeho plánované vítání "chlebem a solí", považuji za zbytečné a dokonce trochu úsměvné.

Šarapatka (BPP): Američané konečně osvobodí i Prahu… Nebuďme trapní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Milan Šarapatka

Jedná se buď o nepochopení  nebo spíše o trapné politikum ze strany těch, kteří nejsou schopni uchopit jiná, opravdovější politická témata.

Kromě toho, že prezentace připravenosti USA pomoci spojencům, byla určena především pobaltským státům a Polsku, jsou Američané  v NATO také našimi spojenci. A průjezd pěti set "Amíků" naším územím na cestě do svých mateřských kasáren v Německu určitě není žádnou novodobou okupací Československa, podobnou té z roku 1968. 

Přesun konvoje schválila v rámci svých pravomocí vláda ČR a její souhlas jasně vyjadřuje sounáležitost a solidaritu naší republiky s ostatními členskými státy Severoatlantické aliance.

Ostatně podobných přesunů nebo účasti jednotek NATO na vojenských cvičeních  na území České republiky se ročně uskuteční, dle informace z Ministerstva obrany, několik desítek. Stejně tak se, bez jakékoli větší publicity, jednotky naší armády pravidelně účastní cvičení a jiných společných akcí  NATO na území jiných členských států. Tak proč je kolem konvoje tolik křiku?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Milan Šarapatka - profil

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice