Šarapatka (BPP): Hysterie v Poslanecké sněmovně

28.01.2016 9:30

Prezident opět vyvolal bouři ve sklenici vody na politické scéně tím, že na debatě v Tišnově na dotaz z pléna, jak se mají lidé zbavit Sobotky, prohlásil, že jakéhokoli politika se lze zbavit demokraticky volbami, nebo nedemokraticky kalašnikovem.

Šarapatka (BPP): Hysterie v Poslanecké sněmovně
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

Následovaly, dle mého názoru a s ohledem na známou letoru našeho prezidenta, zcela neadekvátní reakce.

„Jsme s vysokou pravděpodobností jediná země v civilizovaném světě, kde prezident veřejně vyzývá k zabití předsedy vlády. Já se s tím vyrovnám, ale vadí mi, že tím Zeman děsí moje děti, celou rodinu a přátele," prohlásil v reakci na bonmot premiér Sobotka.

Přes zřejmé nepochopení prezidentových slov tímto kauza neskončila. Dnešní Sněmovna začala, místo práce dle plánovaného programu, požadavkem poslankyně Miroslavy Němcové z ODS, aby se Miloš Zeman předsedovi vlády Bohuslavu Sobotkovi omluvil a navrhla, aby se poslanci místo plánovaného programu mimořádně zabývali výroky Zemana.

K ní se, jak jinak, přidali poslanci za TOP 09 Kalousek a Laudát. „Přestřelil všechny možné hranice“, řekl Sněmovně například František Laudát. „Prezident se zjevně nekontroluje a vyvolává úvahy o vlastní svéprávnosti,“ prohlásil šéf TOP 09 Miroslav Kalousek.

Tak nevím, dosud jsem se domníval, že hysterie je spíše výsadou žen…

A co to vlastně ten prezident Zeman tak strašného řekl? Jednak je jeho způsob drsného humoru všem dobře znám, a za druhé mluvil přece o jakémkoli politikovi, tedy kromě premiéra i o sobě. Ale třeba taky o poslancích...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

18:09 Zaorálek (SOCDEM): Stále žijeme ve světě nerovných práv

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke stávce platformových kurýrů