Šarapatka (BPP): Podivuhodné názory představitelů hnutí ANO

18.01.2016 10:11

Slovenský premiér Fico prohlásil: Slovensko odmítne kvóty a nebude přijímat uprchlíky ani dobrovolně……“. „S Ficem absolutně souhlasím a ČR by se měla zachovat stejně“, prohlásil Andrej Babiš.

Šarapatka (BPP): Podivuhodné názory představitelů hnutí ANO
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

I mě je tento názor blízký. Jsem pro respektování práv minorit v kterékoli evropské zemi, ale rozhodně ne na úkor práv a způsobu života většiny, jak se nám dnes někteří pomýlení politici snaží vnutit.  Jsem proto velmipřekvapen prohlášeními některých dalších představitelů ANO, které jsou s názorem jejich předsedy v ostrém rozporu.

Herečka a komunální politička za hnutí ANO Veronika Žilková (manželka ministra obrany Stropnického) například vyzvala v médiích k tomu, abychom vychovávali  naše děti k multikulturalitě a abychom se s imigranty potkali „někde na půli cesty“. Na školách  je prý třeba zavést  multikulturní výchovu jako samostatný předmět a do budoucna prostě musíme naučit chápat cizí náboženství, kulturu i psychologicko-sociologické pochody imigrantů“ řekla Žilková.

Na téma sexuálního napadení žen imigranty v Německu, Švýcarsku, Rakousku i jinde dále prohlásila: „Není to sexuální agrese, ale silný pud přírody. I mnoho evropských žen časem svůj pud určitě bude dobrovolně směřovat k novým samcům...“

S prohlášeními  Žilkové polemizoval poslanec za  ANO Jiří Zlatuška, bývalý rektor Masarykovy univerzity a expert na IT (v současnosti je předsedou výboru Poslanecké sněmovny pro školství). Představu Veroniky Žilkové, že bychom se měli setkat s imigranty  někde „na půli cesty“ Zlatuška odmítl. Současně však  považuje za klíčovou integraci prostřednictvím vzdělávání. Podle něj je třeba připravovat na integraci žáky a studenty z většinové populace. „Je důležité vzdělávat je v tom, aby jim bylo jasné, v čem jsou lidé z jiných částí světa odlišně vychováváni, že pocházejí z poměrů, kde panují jiné zvyky,“ řekl Zlatuška. Dodal ještě, že je také mimořádně důležité působit osvětou na samotné přistěhovalce. Tak, aby jim bylo zcela jasné, v čem spočívají hodnoty liberální demokracie ve smyslu rovnosti mužů a žen, postavení žen ve společnosti atd.

Rád bych se mýlil. Ale podle těchto názorů to nejsou prioritně přistěhovalci, kdo se má přizpůsobovat. Jsme to my. To my se musíme srovnat, my si máme přát na vánoce neutrální Seasons greetings, abychom neurazili city imigrantů, když přece oni nemají s vánocemi nic společného, a naše ženy a dívky mají chodit zahalené od hlavy až k patě, aby náhodou neprobudily „silný pud přírody“ některého imigranta. No a že je sem tam znásilní, z toho se přece nestřílí……, svůj pud budou přece tak jako tak směřovat k novým samcům.

Tak takhle tedy opravdu ne! Pokud se někdo z imigrantů rozhodne žít v naší republice, a získá k tomu souhlas našich úřadů, bude to on, kdo se bude muset přizpůsobit a bude žít podle našich norem a zákonů. A pokud ne, nebude u nás pro něj místo. Tahle země je totiž opravdu naše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…