Šarapatka: Kdo se veze na populistické protiimigrantské vlně? Na náměstích nekřičte

07.07.2015 12:18

Nechci zde psát další glosu o imigrantech. Napsal jsem jich v předchozích měsících dost. Ale jednu poznámku ještě mám.

Šarapatka: Kdo se veze na populistické protiimigrantské vlně? Na náměstích nekřičte
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

Hodně mi vadí, že se z tohoto vážného celoevropského problému v poslední době stalo snad to nejpopulističtější téma na české politické scéně. A vyjadřuje se k němu už opravdu kde kdo. Ať mu rozumí nebo ne.

Bez ohledu na to, že u nás prakticky žádní nechtění imigranti nejsou, že tu vlastně žádné mešity nestojí, že nám Brusel zatím žádné imigranty neposílá, setkávají se na náměstích populisté všech možných ražení, aby proti nim hlasitě a neurvale protestovali.

Na populistické vlně se vehementně živí kromě docenta Konvičky, Tomia Okamury a jeho nové Strany přímé demokracie a mnoha dalších také pohrobci Úsvitu, Černoch a spol. Pikantní na tom je, že Úsvit, který ještě před nedávnem Tomia Okamuru za jeho protimuslimské názory skoro ukřižoval, se s ním dnes o přízeň statečného bojovníka proti islámu Konvičky na náměstích zuřivě přetahuje.

Ne dosti na tom. Na populistické protiimigrantské vlně se totiž vezou i tradiční české politické strany a dokonce i vláda v čele s panem premiérem. Jak jinak si vysvětlit nedávná razantní vyhlášení poslankyně za ODS Černochové nebo sebevědomé premiérovo prohlášení, že jsme Bruselu ve věci kvót na imigranty neustoupili ani o píď. Obrací dokonce i dosud tak imigranty ochraňující TOP 09. Místo příjímání syrských křesťanů dnes jejich místopředseda Ženíšek proti imigrantům horlivě brojí. Tak to přece chtějí voliči slyšet…….

Současnou imigrantskou vlnu opravdu nelze podceňovat! Je velkým problémem a přináší do Evropy, a tedy i k nám, vážná rizika ekonomická, sociální i bezpečnostní. Tento vážný problém je však také třeba seriózním způsobem řešit, nikoli křičet na náměstích. Naše vláda má v této záležitosti opravdu co dělat. Je totiž nejvyšší čas! 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie