Šarapatka: Pan „generál“ Schwarzenberg opět táhne do boje

12.02.2015 19:28

Pan poslanec Schwarzenberg má podle článku na iDnes asi neodbytný pocit, že Evropa stále ještě nemá s Ukrajinou dostatek starostí. Proto neúnavně opakuje v médiích požadavek dodat ukrajinské armádě moderní zbraně. Ne k obraně, ale pro útok.

Šarapatka: Pan „generál“ Schwarzenberg opět táhne do boje
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

Protože obranný materiál je členskými zeměmi NATO ukrajinské straně již delší dobu dodáván a na těchto dodávkách se samozřejmě aktivně podílí i Česká republika.

Panu poslanci Schwarzenbergovi asi nestačí dosavadních 6000 oficiálních obětí východo-ukrajinského konfliktu (neoficiálně se totiž hovoří až o desítkách tisíc padlých). Svými opakovanými požadavky na dodávky zbraní jenom přispívá eskalaci bratrovražedné války na Ukrajině, ve které tak budou umírat další a další Ukrajinci. Je toto naším zájmem? Určitě ne! Nebo alespoň ne většiny z nás ……

Komu tedy poslouží eskalace občanské války na Ukrajině a její potenciální změna v globální konflikt s Ruskem?

Ukrajině, reprezentované ať již Kyjevem nebo Donbasem, určitě ne. Budou umírat další ukrajinští občané a peníze, určené na obnovu země a nezbytné reformy, budou použity na nákup zbraní. Potom tedy Rusku? Sotva. Rusko ovládlo Krym, na kterém má svoji strategickou námořní základnu a udrželo si tak svůj přístup k jižním mořím. Nebo Evropské unii? Zcela jistě také ne. Členské státy Unie jsou si moc dobře vědomy, že globální konflikt na jejích hranicích hrozí masovým exodem Ukrajinců na Západ nebo dokonce přenesením konfliktu na území samotné Evropské unie. Kromě toho je evidentní, že náklady takového konfliktu by šly z velké většiny na její konto.

Tak komu by taková válka posloužila? Moc možností již nezbývá……například pánům z Bilderbergu?

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: .

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

16:05 Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

Reakce koaličních stran Starostů, ANO a Pirátů na nebývalou krizi důvěryhodnosti je ubohá. Bez jakék…