Šarapatka (Úsvit): Američané konečně osvobodí i Prahu…

30.03.2015 10:10

Sobotní protestní akce proti americkému konvoji, stejně tak jako na druhé straně jeho plánované vítání "chlebem a solí" považuji za zbytečné a dokonce trochu úsměvné.

Šarapatka (Úsvit): Američané konečně osvobodí i Prahu…
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

Jedná se buď o nepochopení  nebo spíše o trapné politikum ze strany těch, kteří nejsou schopni uchopit jiná, opravdovější politická témata.

Kromě toho, že prezentace připravenosti USA pomoci spojencům, byla určena především pobaltským státům a Polsku, jsou Američané  v NATO také našimi spojenci. A průjezd pěti set "Amíků" naším územím na cestě do svých mateřských kasáren v Německu určitě není žádnou novodobou okupací Československa, podobnou té z roku 1968. 

Přesun konvoje schválila v rámci svých pravomocí vláda ČR a její souhlas jasně vyjadřuje sounáležitost a solidaritu naší republiky s ostatními členskými státy Severoatlantické aliance.

Ostatně podobných přesunů nebo účasti jednotek NATO na vojenských cvičeních  na území České republiky se ročně uskuteční, dle informace z Ministerstva obrany, několik desítek. Stejně tak se, bez jakékoli větší publicity, jednotky naší armády pravidelně účastní cvičení a jiných společných akcí  NATO na území jiných členských států. Tak proč je kolem konvoje tolik křiku??

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Milan Šarapatka - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce