Šarapatka (Úsvit): Chci být na svoji Prahu pyšný

09.09.2014 17:40

Dostávám otázku, co mě vede ke kandidatuře na pražský magistrát. Ptají se mě tak lidé, kteří mě znají jako člověka, který prakticky celý dosavadní život prožil ve světě diplomacie a mezinárodního obchodu.

Šarapatka (Úsvit): Chci být na svoji Prahu pyšný
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

Je pravdou, že jsem od školy pracoval v zahraničním obchodě a diplomacii, tj. ve světě obchodních jednání, konferencí a diplomatických misí a poznal jsem díky tomu značnou část světa.

A právě proto se nyní ucházím o pozici v pražské komunální politice. Právě proto, že ze všech možných setkání s cizinci dobře vím, jakým je pro nás Praha „obchodním artiklem“. Dávám to do uvozovek, protože život určitě nelze poměřovat jen rovnicí nákladů a výnosů, ale v podstatě je to pravda. Praha je lákavým místem pro turisty i obchodníky, a ekonomové by určitě dokázali vyčíslit, kolik naše výstavní metropole přináší do státního rozpočtu.

Jenže také vidím, jak bezohledně s tímto klenotem, který nám odkázali naši předkové, zacházíme. Vidím, jak se z radnice na Mariánském náměstí i z jednotlivých obvodů stávají „korýtka“ pro šikovné kamarády. Vidím, jak kvůli tomu utíkají peníze, které by jinak mohly přispět k tomu, aby naše Praha byla skutečnou perlou, která by lákala k návštěvě, ale i k životu.

Aby bylo naše město atraktivní, k tomu nestačí jen krásné památky a dobré pivo. Není možné zůstat lákavou destinací, když peníze, které by se měly investovat do rozvoje města, končí v kapsách kamarádů vedení města. Není možné, aby Praha měla pověst města, kde vás okradou v taxíku i ve směnárně.

Chtěl bych to změnit. Abych se ani já, ani nikdo jiný nemusel před zahraničními partnery za toto město napříště stydět. A především proto, aby se zde žilo dobře nám všem, kteří považujeme Prahu za svou, máme ji rádi a záleží nám na ní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

O Vrběticích máte jasno

Paní Pekarová Adamová, případ byl odložen, tj. že se nepodařilo získat důkazy o spáchání tr. činu. A pokud je to jinak, proč příslušné orgány nezahájily tr. stíhání, trestní stíhání v nepřítpmnosti, nebo žádaly vydání atd.O vině rozhoduje soud, nikoliv policie nebo BIS. mŮŽETE MI PROSÍM ODPOVĚDĚT.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

17:11 Vích (SPD): Milion chvilek pro demokracii a další novodobí neomarxisté hrozí

Přetahování se východu se západem v Evropě a jejím okolí provázejí četné barevné revoluce versus reg…