Šarapatka (Úsvit): Hudeček reprezentuje hlavní město vlastní namyšleností

11.09.2014 6:30

V posledních hodinách jsme si vyslechli leccos humorného o slovech primátora Hudečka. Samozřejmě, že byla velmi vděčným terčem, ale když utichne smích, měli bychom se vážně zamyslet nad tím, co vlastně řekl (a zjevně si to upřímně myslí), a zda někoho takového v čele našeho města skutečně chceme.

Šarapatka (Úsvit): Hudeček reprezentuje hlavní město vlastní namyšleností
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lídr pražské kandidátky za hnutí Úsvit Milan Šarapatka

„Pokud si kdokoliv v České republice myslí, že Česká republika se může dostat na evropskou úroveň rozvinutím Brna, Ostravy, Břeclavi nebo Krnova, tak je na velkém omylu,“ pronesl při oficiálním zahájení předvolební kampaně náš současný primátor Tomáš Hudeček. Překvapených pohledů se v tu chvíli nedokázali zdržet ani jeho nastoupení straničtí kolegové.

Veselých komentářů, všímajících si „duchaplnosti“ Hudečkových slov a pikantního pohrdání jeho moravskou domovinou, padlo během posledních hodin již dost a dost. Nechci proto přispívat dalšími bonmoty, protože další vyjádření pana Hudečka ukázala, že nejde o ojedinělé přeřeknutí, kterému bychom se mohli zasmát, ale o skutečně hluboké přesvědčení pana primátora, nad kterým nezbývá, než se zamyslet.

Mě na tom nejvíce šokuje ten arogantní exhibicionismus, pro TOP 09 tolik typický. Já bych se styděl, něco takového pronést, a nepochybuji, že drtivá většina Pražanů také. Kdežto pan primátor, jak jsem pochopil z jeho reakce na kritiku, je ještě pobouřen, že se nad jeho  názorem někdo pozastavuje. Tento nedospělý jedinec si vůbec neuvědomuje, co řekl, a jak jsou jeho slova urážlivá pro zbytek republiky. A co považuji za ještě neuvěřitelnější, je to, že svůj názor během dne ještě několikrát zopakoval.

Také kandiduji v Praze a určitě bych za ni v případě zvolení maximálně bojoval. Ale v životě by mě nenapadlo takto pohrdavě mluvit o ostatních městech. Už proto, že nechci, aby si lidé v těchto regionech říkali, jak jsou Pražáci samolibí a arogantní. Po slovech pana primátora se jim ani nemůžeme příliš divit.

Primátor reprezentuje město i navenek, ve vztahu ke státu, ale i k ostatním městům a zahraničí a ve svém výstupu reprezentoval hlavní město jen svojí arogancí. Nechtěl bych žít ve městě s takovou pověstí. Věřím ale, že Pražané ještě neztratili soudnost, a nepropadli Hudečkově sebestřednosti.

A to pomíjím, že k takové sebedůvěře nemá pan Hudeček nejmenší důvod. Za rok působení na magistrátu se svými náměstky a radními nic nepředvedl. Jediné, co dokázal, bylo sepsání soudního obvinění kvůli tunelu Blanka, které vedlo k tomu, že se stavba o dalších několik měsíců protáhla. No a pak už dosáhl jen obvinění vlastní osoby kvůli Open Card.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

11:17 Mašek (ANO): Dvojí metr na utajované informace

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nakládání BIS s utajovanými informacemi