Scheinherr (Praha sobě): Memorandum o spolupráci s Pražskou tělovýchovnou unií

28.11.2020 11:41

Rada hl. m. Prahy schválila Memorandum o vzájemné spolupráci v oblasti podpory sportu na území hlavního města, a to na základě dlouhodobého záměru a potřeby spolupráce mezi metropolí a Pražskou tělovýchovnou unií. Ve středu obě strany memorandum slavnostně podepsaly.

Scheinherr (Praha sobě): Memorandum o spolupráci s Pražskou tělovýchovnou unií
Foto: Hana Brožková
Popisek: Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy

„Spolupráce mezi Prahou a Pražskou tělovýchovnou unií aktivně trvá již několik let, a to v podobě realizace a provozu společné databáze sportovních zařízení a sportovních klubů na území hlavního města. Věříme, že podpisem smlouvy se spolupráce nejen zformalizuje, ale i prohloubí,“ uvedl radní pro oblast sportu Vít Šimral.

Realizace a provoz společné databáze sportovních zařízení a údajů o členské základě sportovních klubů tvoří hlavní pilíř memoranda. S pomocí této databáze bude možné realizovat pasportizaci sportovních zařízení s přímým zapojením jejich provozovatelů, nebo například shromažďovat údaje o činnosti sportovních klubů, které v těchto zařízeních působí, pořádaných akcích a jejich členské základně.

Anketa

Jste pro otevření obchodů a restaurací?

59%
41%
hlasovalo: 21549 lidí

Data mohou být pak aktivně využívána například pro prezentaci aktivit hlavního města Prahy při podpoře sportovních aktivit na portálech ZDE či ZDE a v tištěných publikacích, nebo k verifikaci údajů uváděných v žádostech o poskytnutí grantu v oblasti sportu a tělovýchovy.

„Naším dlouhodobým cílem bylo legitimně spolupracovat s hlavním městem Prahou a jsme rádi, že jsme toho dosáhli. Budeme se snažit být platným partnerem nejen pro pražský sport, ale i pro hlavní město Prahu,“ řekl předseda Pražské tělovýchovné unie Jaroslav Chvalný.

Pražská tělovýchovná unie je největší profesní regionální organizací v oblasti sportu a tělovýchovy nejen na území hlavního města, ale i celé České republiky, která sdružuje 385 pražských sportovních klubů a 26 sportovních svazů. „Nejde jen o nás, ale o zhruba čtyři stovky sportovních klubů a svazů, které v Praze působí. Spolupráce s vedením hlavního města Prahy je přirozená a stejně tak i já doufám, že se bude i nadále prohlubovat,“ doplnil místopředseda Pražské tělovýchovné unie Martin Vaculík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.