Scheinherr (Praha sobě): Vrátíme na Václavák tramvaje i život

21.10.2019 17:31

Komentář na facebookovém profilu k chystané přestavbě Václavského náměstí

Scheinherr (Praha sobě): Vrátíme na Václavák tramvaje i život
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstek primátora Prahy Adam Scheinherr

VRACÍME NA VÁCLAVÁK TRAMVAJE I ŽIVOT

Dnes jsme na Radě schválili aktualizovaný návrh revitalizace Václavského náměstí, který z dosud zanedbané části centra Prahy vytvoří kvalitní městský bulvár se vším všudy. Jeho středem povede od Můstku až po Muzeum klidná promenáda pro pěší a po obvodu horní části, kde dnes jezdí auta, bude obnovena tramvajová trať.

Nová trasa po svém dokončení výrazně ulehčí hlavně tramvajové trati v Ječné ulicii, ke které neexistuje v současné době alternativa a kde jediná nehoda může na několik hodin paralyzovat tramvajovou dopravu v polovině Prahy. A taky se tím obnoví přirozené spojení Václaváku s Vinohrady, které v 70. letech utnula Magistrála.

Prostor, který dnes máme spojený hlavně s taxikáři, naháněči do nočních klubů nebo postávajícími dealery drog, se tak díky obnovenému korzu a tramvajové trati podaří konečně zkultivovat a vrátit místním. Je vyzkoušeno, že oživení novou tramvajovou tratí dokáže s bezpečností dosud “problémového” místa udělat zázraky.

Chcete se o tramvajích na Václaváku dozvědět víc? Přijďte dnes večer do CAMP - Centrum architektury a městského plánování na další večer ze série Velké změny Prahy: Tramvajové tratě a Václavské náměstí, kde společně s kolegou Petr Hlaváček představíme nejzásadnější plány a změny v oblasti tramvajové dopravy v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…