Schulz (EP): Rusko je zodpovědné za udržování trpkého statu quo v Sýrii

22.10.2016 18:02

Projev předsedy Evropského parlamentu Martina Schulze na summitu EU:

Schulz (EP): Rusko je zodpovědné za udržování trpkého statu quo v Sýrii
Foto: Europarl.europa.eu
Popisek: Předseda Evropského parlamentu Martin Schulz

„Zastavit krveprolití v Sýrii by mělo být vaší první prioritou,“ apeloval předseda Parlamentu Martin Schulz na premiéry a prezidenty zemí EU v projevu na Evropské radě dnes večer. „Evropský parlament požaduje, aby ti, kdo jsou odpovědní za válečné zločiny a zločiny proti lidskosti, nesli následky,“ dodal. Summit se během dvoudenního jednání věnuje vztahům s Ruskem, mezinárodnímu obchodu, migraci a brexitu.

Předseda Parlamentu se vyjádřil ke všem bodům, které mají evropští státníci během této Evropské rady na programu, a vyjádřil k nim stanovisko EP.

Rusko

"Rusko je zodpovědné za udržování trpkého statu quo," řekl Schulz s odkazem na současnou situaci jak v Sýrii tak na Ukrajině. "Uplatňování sankcí je zodpovědnost všech institucí EU a zkouškou jejich důvěryhodnosti."

Obchodní vztahy

Na adresu dohody CETA mezi EU a Kanadou, jejíž dojednání by členské státy rády ještě tento měsíc stvrdily podpisem, Martin Schulz řekl, že by mohla sloužit jako příklad pro další obchodní dohody s partnerskými zeměmi EU. 


Předseda EP si je vědom obav z dohod o liberalizaci obchodu, ale vyjádřil přesvědčení, že "Evropané se nebojí volného obchodu, ale nespravedlivých pravidel obchodu". Proto je podle něj naší povinností jejich obavy rozptýlit a prokázat evropským občanům, že globalizaci můžeme ovlivňovat a ne se jí nechat válcovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.