Schwarz (ANO): Ministr spravedlnosti si nebere servítky - ví, jaký má nepořádek v rezortu

26.11.2015 12:45

Projev na 36. schůzi Poslanecké sněmovny dne 26. 11. 2015 jako reakce na slova ministra Pelikána o nemožnosti dořešit po 20 letech kauzu privatizace Mototechny České Budějovice, což interpeloval poslanec Filip:

Schwarz (ANO): Ministr spravedlnosti si nebere servítky - ví,  jaký má nepořádek v rezortu
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Bronislav Schwarz

Já ne že bych se chtěl zastat pana ministra, ale já jsem rád a jsem hrdý na to, co řekl. On si tady nebral servítky a řekl přesně, že ví, jaký řídí resort, ví, jaký má nepořádek v resortu. Abychom ho tady kárali, někteří, vy, co jste tady seděli, kteří jste tady takové zákony schválili, někteří jste s nimi i pracovali, kolego (řečník se dívá doleva), prostřednictvím pana místopředsedy.

Já také jsem pracoval a myslím, že jsme se dokázali, i pan kolega Štětina, když jsme zkoušeli a pracovali na kauze Opencard, chtěli jsme zkusit i další kauzy tady odhalit.

Vždyť vy sami nám také pro to nezvedáte ruce někteří, abychom mohli ANO dokázat, že umíme některé věci vyšetřit. Kdopak nám zvedl ruku, když jsme chtěli "čtyřicetsedmičku" a další ty věci, Blanku. Nikdo, nebo vždycky to je tak, aby se náhodou nepovedlo to, co v Opencard.

Ukázat, že je bordel na státním zastupitelství, bordel u policie. A já jsem pyšný na pana ministra, že řekl, že ví, že státní zástupci jsou někteří, jací jsou, a mohl by tak pokračovat. Ale nezlobte se, myslíte si, že sám zmůže něco proti molochu, který tady existuje několik desítek let? Nezmůže chudák nic.

My mu musíme pomoct, my, co tady všichni sedíme. Ale ne "kecama" s odpuštěním, ale tím, že uděláme něco, aby se to tady změnilo. Zatím jsme neuměli změnit ani jednací řád, jak říkáte vy rádi, ctihodné Sněmovny. Takže vůbec nejednáme, jenom se tady zdržujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

10:04 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

V sobotu 13. dubna 2024 proběhla v Praze již XI. celostátní konference hnutí SPD, na které si její d…