Schwarz (KDU-ČSL): Všetci kradnú

14.10.2016 4:34

S tímhle jednoduchým sloganem uspěl pan Babiš již ve třetích volbách po sobě. Jak zastavit další politický vzestup oligarchy? Recept by měl být zdánlivě jednoduchý, prostě PŘESTAT KRÁST…

Schwarz (KDU-ČSL): Všetci kradnú
Foto: TOP 09
Popisek: Otto Schwarz

Pan Babiš v mediální zkratce cíleně zjednodušuje. Všichni, kdo se pohybují v politice na různých úrovních určitě nekradou. Nicméně je smutnou pravdou, že „odklánění“ veřejných prostředků do vlastní kapsy anebo do stranické pokladny některým zvoleným zástupcům občanů vrásky nedělá. Kolodějský starosta to před minulými komunálními volbami dokonce přiznal otevřeně: „Mírná korupce nevadí, hlavně když se staví“. Budiž přičteno ke cti pražských voličů, že hnutí, v jehož čele dotyčný stál, ve volbách navzdory masivní předvolební kampani zcela propadlo.

ANO, pasovat sebe sama za jediného neohroženého bojovníka proti korupci, to prostě funguje. A volič je pak schopen přimhouřit oči i nad Čapím hnízdem anebo dotacemi pro Agrofert.

Druhým volebním evergreenem Andreje Babiše se stala teze, že stát (kraj, obec) je třeba řídit jako (rodinnou) firmu. Jenže ono i na tomhle zjednodušeném výkladu něco je. Firma, která by draze nakupovala a pod cenou prodávala, by brzy vyhlásila bankrot. Nicméně právě takhle hospodaří třeba současná radniční koalice v naší městské části Praha 2.

 „Firma Praha 2" draze nakupuje (předražené stavební zakázky) a naopak pod cenou prodává (obecní majetek). Vypadá to, jakoby si radnice v čele s ODS vytyčila cíl demonstrovat v praxi, že obec jako firmu prostě spravovat nelze. Anebo se tu jen uvádí do praxe teze kolodějského starosty? Někdejší hegemon naší politické scény sice prošel určitou perestrojkou na nejvyšší úrovni, do některých guberniíovšem perestrojka a především „glasnosť“ ještě nedorazily.

ANO, uspět v politické soutěži s Andrejem Babišem předpokládá především „ukrást“ mu jeho klíčové téma. To by se  ovšem skutečně muselo přestat krást.  

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice