Schwarz (KDU-ČSL): Ze zastupitelstva Prahy 2 aneb No, prostě vytřeli, pane doktore...

22.09.2016 9:03

Pondělní „dramatická“ rozprava při jednání zastupitelstva Prahy 2, týkající se prodeje obecních bytů stávajícím nájemcům, se už pár minut po hlasování přesunula i na sociální sítě.

Schwarz (KDU-ČSL): Ze zastupitelstva Prahy 2 aneb No, prostě vytřeli, pane doktore...
Foto: TOP 09
Popisek: Otto Schwarz

„Politici KDU, Zelených, ANO a TOP si s voliči vytřeli zadek!“ perlí na svém FB profilu zastupitel ODS, doktor přírodních věd. „Chci se omluvit občanům Prahy 2, kteří bydlí v obecních domech a doufají v jejich prodej. Protože někteří komunální politici dají přednost populismu a hlouposti, zase jsme neprodali byty oprávněným zájemcům.“

Ač profesí vysokoškolský učitel, dotyčný zřejmě nevnímá oxymorón obsažený ve vyřčených větách. Pokud se chce politik chovat jako populista, rozhodně se nedoporučuje vytírat si s voličem příslušný tělní otvor. Osvědčeným postupem je v tomto případě spíše mazání medu kolem jiného tělního otvoru, a to právě dotyčného voliče. Onen med může mít konkrétní podobu třeba v příslibu výprodeje obecních bytů vybranému segmentu voličů za bazarovou cenu.

Opoziční politici KDU, Zelených, ANO i koaliční TOP 09 si své pondělní hlasování, tedy ne-podporu prodeji obecních bytů na Praze 2 nepochybně před svými voliči zodpoví a nebude to obtížné, ba právě naopak. V nadsázce lze ovšem připustit, že s některými voliči jiných politických stran si samozřejmě celkem logicky opravdu „vytřeli“. Nepochybně s členy koaličního lobbistického spolku Občané za spokojené bydlení, tedy natěšenými potencionálními kupci obecních bytů za hubičku. Ovšem stejně tak i se značnou částí voličů ODS. Strana modrého ptáka totiž vsadila v posledních komunálních volbách na tentýž elektorát a zvolila stejnou rétoriku.

V zastupitelstvu Prahy 2 působí v současné době 7 politických subjektů. Zdá se ovšem, že dotyčný pan doktor přírodních věd vnímá ono „vytření si s voliči“ tak bolestně proto, že stále ještě žije poměrně nedávnou minulostí, kdy na Praze 2 automaticky platilo, že každý druhý občan=volič ODS.

Informaci o tom, že se prodeje bytů ODS a OSB prosadit nepodaří, mohl občan obdržet v případě zájmu už na vrátnici při vchodu do radnice, případně pouhým sledováním cvrlikajících vrabců na vinohradských střechách. Přesto možná sem tam někdo z publika v pondělí zaslzel dojetím, případně polkl slinu rozhořčení, při rádoby dramatickém výstupu dámy, která poměrně nedávno vystoupala až na druhý stupínek v hierarchii strany s ptákem ve znaku. Emotivní sdělení, že prodeje bytů tato zastupitelka podpoří i přes riziko případného trestního oznámení, zůstalo pouhou ochotnickou šmírou ve světle toho, že riziko schválení prodejů opravdu, ale opravdu nehrozilo.

Trochu jsem ovšem zaslzel já. A to při vzpomínce, kolik skutečných výrazných osobností byla schopna v minulosti ODS, kdysi hegemon české politiky, občanům představit a nabídnout. Ale zazvonil zvonec a i téhle pohádky je konec. Dnes už jen ochotnická šmíra. V Praze 2 rozhodně.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

19:05 Farský (STAN): Můžeme si dovolit dál ignorovat potenciál geotermální energie?

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k geotermálnímu projektu Ringen v Litoměřicích