Schwarzenberg: Být na seznamu považuji za čest

31.05.2015 8:23

Rusko zakázalo vstup na své území 89 evropským politikům. Podle finské televize YLE jsou na seznamu čtyři Češi, mezi nimi předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, místopředseda strany Marek Ženíšek a europoslanec za TOP 09/STAN Jaromír Štětina.

Schwarzenberg: Být na seznamu považuji za čest
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg považuje své zařazení na seznam za čest. „Být na tomto seznamu považuji za čest. Je to, myslím,  velmi slušný výběr lidí v celé Evropě a jsem tam v dobré společnosti. Nemohu se za to stydět,“ říká Karel Schwarzenberg.

Pro místopředsedu TOP 09 Marka Ženíška je to zase ukázka dobře odvedené práce při kritice politiky prezidenta Putina a prosazování sankcí proti Rusku. „Pokud Rusko nebude svoje území rozšiřovat donekonečna, třeba až do Rigy či Kyjeva, pak ten zákaz nějakou dobu, co bude Putin u moci, vydržím. Pro mě je to důkaz toho, že děláme svoji práci dobře,“ potvrzuje Marek Ženíšek.

Svou zkušenost se zařazováním na „seznamy nežádoucích“ má i europoslanec TOP 09/STAN Jaromír Štětina. I tentokrát se podle svých slov ocitl ve vzácné společnosti: „V roce 2000 jsem se dostal na seznam nežádoucích novinářů, tam nás bylo několik desítek, teď jsem v dalším seznamu i za nežádoucího politika. Je tam spousta vzácných kolegů, které mám rád," uvedl Jaromír Štětina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.