Schwarzenberg: Dneska už uděluje medaile každý

12.07.2016 17:11

Karel Schwarzenberg na Facebooku

Schwarzenberg: Dneska už uděluje medaile každý
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Tak naši poslanci chtějí taky udělovat metály. To je báječná zpráva. Dneska už uděluje medaile každý, ať je to ministr, prezident a nevím kdo ještě.

Pamatuji se, že před pětadvaceti lety, když byl Václav Havel přemluven, že stát jisté řády potřebuje, byl obnoven Bílý lev, Řád T. G. Masaryka, Medaile Za zásluhy. Teď se to poněkud rozmnožilo.

Připomíná mi to pravdivou historku z jedné obce, kterou znám v Německu. Tam byl dosti brzo po druhé světové válce sjezd účastníků bojů, setkali se a vzpomínalo se na padlé a všichni tam přišli se svými řády. Setkání se účastnili i veteráni z první války, kteří také hrdě nesli na své hrudi různé metály. A pak se tam přišoural bělovlasý stařík, chodil už o holi, ale byl velmi živý. Někdo se ho zeptal, zdali i on má nějaké vyznamenání, on se na něj podíval a pravil, že ne, že oni válku vyhráli. Byl to veterán z války Německa proti Francii z roku 1870.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…