Schwarzenberg: Gratuluji Markétě a přeji jí hodně štěstí

25.11.2019 12:18

Sněm TOP 09 byl tentokrát zajímavější, než stranické sjezdy obyčejně bývají. Bylo to dáno tím, že jsme měli dva rovnocenné kandidáty.

Schwarzenberg: Gratuluji Markétě a přeji jí hodně štěstí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Mladší generace, kterou reprezentuje Markéta Pekarová Adamová, má lehce odlišný názor na směřování TOP 09 a je pro liberálnější chápání politiky. Tomáš Czernin je považován za konzervativnějšího politika, ale jsou od sebe mnohem méně vzdáleni, než se na první pohled jeví.

Domluvili se ale bezvadně. Předem si řekli, že kdo z nich prohraje, bude kandidovat na prvního místopředsedu a vzájemně se podpoří. Tím setřásli napětí, které před sjezdem očividně panovalo. Diskuse byla velmi živá, dokonce se mi nepodařilo během tohoto sněmu usnout. Ale nechme tyto žertíky stranou.

Mohl jsem vidět, že TOP 09 je strana lidí, kteří jdou energicky za svou proevropskou politikou. Tím se vyznamenává mezi všemi ostatními českými stranami. Navzdory všem nekrologům, které jsem za poslední dobu v novinách přečetl, tohle bylo setkání opravdu živých a cílevědomých lidí.
Markéta to nebude mít lehké, ale zajisté je to člověk, který umí bojovat. Já jí přeji mnoho štěstí a Božího požehnání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…