Schwarzenberg: Jan Hamáček opravdu neměl štěstí

21.02.2021 14:51

Komentář na facebookovém profilu k aktuální situaci v ČSSD

Schwarzenberg: Jan Hamáček opravdu neměl štěstí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Nikdy jsem nebyl sociální demokrat a taky jsem nikdy tuto stranu nevolil. Nicméně, vyrostl jsem v Rakousku a v té době tam vždycky vládli lidovci společně právě se sociálními demokraty. V dospělosti jsem se potom seznámil s významnými tamějšími sociálními demokraty, ať to byl kancléř Bruno Krejsky, od kterého jsem se mnoho naučil, nebo bývalý spolkový prezident Heinz Fischer, kterého znám taky už několik desetiletí. I můj nejlepší přítel ve Vídni je nadšený sociální demokrat. Poučil jsem se, že pro fungování demokracie je důležitá existence jedné silné víceméně konzervativní strany a také strany, vyznávající právě sociálně demokratické hodnoty. Demokracii to obvykle prospívá.

V Čechách jsem znal a vážil si Rudolfa Battěka, nedávno zesnulého Erazima Koháka a musím říci, že jsi vážím i bývalého ministerského předsedy Vladimíra Špidly. To byli a jsou opravdoví sociální demokraté.

Nyní sleduji naprostý úpadek této strany. Jak říkám, mám odlišné politické názory, ale kdyby tato strana vypadla z Poslanecké sněmovny, budou z toho mít prospěch komunisté a různé populistické strany a hnutí.

Teď vzniká zdravá soutěž o předsednictví v této straně. Jan Hamáček opravdu neměl štěstí. Do čela ČSSD nastoupil v nejblbější době a mazaný premiér na něj bohužel navlékl opravdový chomout. To vedlo k sestupu sociální demokracie a nynější výsledky jsou pro tuto stranu opravdu hrozné.

Nyní ho vyzývá bezesporu nejlepší ministr zahraničí za poslední léta Tomáš Petříček. Já mu přeji mnoho štěstí a doufám, že se mu podaří sociální demokracii zachránit. Pro demokracii u nás by to bylo dobré.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…