Schwarzenberg: Pět let TOP 09 vidím celkem úspěšně. Nesmíme ale usnout na vavřínech

16.06.2014 16:00

TOP 09 slaví páté výročí v Plzni, představí kandidáty do Senátu i zastupitelstva.

Schwarzenberg: Pět let TOP 09 vidím celkem úspěšně. Nesmíme ale usnout na vavřínech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

TOP 09 oslaví páté výročí svého založení na výjezdním zasedání výkonného výboru v Plzni. Ten rozhodne například o tom, koho vyšle TOP 09 do voleb do Senátu, ještě předtím ale navštíví zástupci TOP 09 Plzeňský kraj.

„Pět let TOP 09 vidím celkem úspěšně. Pevně jsme se etablovali na české politické scéně. Výsledky evropských voleb dokázaly, že jsme věrohodná proevropská strana. To ale neznamená, že bychom si mohli odpočinout na vavřínech. Rozhodující pro nás bude výsledek v komunálních volbách,“ říká předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

V Plzni proto TOP 09 postaví silnou kandidátku, kterou vede dosavadní plzeňský zastupitel Ondřej Ženíšek.

„Plzeň bude v roce 2015 evropské hlavní město kultury. Do voleb jdeme s tím, aby otevřeným, evropským a kulturním městem byla dlouhodobě,“ říká Ženíšek s tím, že před zastupitelstvem bude stát například rozhodování o novém územním plánu a o budoucím fungování plzeňské vodárny.

Mimořádná osobnost se bude za TOP 09 ucházet o křeslo v Senátu. Do voleb v obvodu Plzeň-město strana vysílá uznávaného politologa Ladislava Cabadu.

„Mám velkou radost, že Plzeň vysílá do boje o senátní křeslo odborníka a politologa. Dáváme tím najevo, že TOP 09 chápe význam horní komory a chce, aby se na rozhodování podíleli ti, kteří české politice rozumí,“ říká předseda krajské organizace a místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek.

Před jednáním výkonného výboru měli jeho členové nabitý program v Plzeňském kraji.

Odborníci na vzdělání navštívili například základní školu v Touškově, kde debatovali o problematice speciálního vzdělávání, nebo Západočeskou univerzitu, kde se setkali s rektorkou. V Klatovech a Chudenicích se diskutovalo o čerpání evropských fondů a poslanci, kteří se věnují tématu veřejných investic, před jednáním výkonného výboru navštívili depo plzeňského dopravního podniku a Plzeňskou teplárenskou, a.s.

Program v kraji všichni zakončí na prezentaci projektu Plzeň 2015 – Evropské hlavní město kultury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…