Schwarzenberg (TOP 09): Vláda rozdává peníze nerozumně

21.11.2015 14:04

TOP 09 je strana, kterou charakterizuje odvaha, Evropská orientace a zdravé hospodaření, řekl před pár dny v Ostravě Karel Schwarzenberg. Ten diskutoval s více než padesátkou podporovatelů, podnikatelů i členů TOP 09 nejen o budoucnosti strany, ale také například o migrační krizi.

Schwarzenberg (TOP 09): Vláda rozdává peníze nerozumně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

Aktuálním tématem byl především současný problém migrace, se kterým se potýkají evropské země. „Nesmíme propadat panice. Nenechte se negativně ovlivňovat některými politiky, kteří celou imigrační krizi využívají jen a pouze ke své popularizaci, a aby na vlně strachu a nenávisti získali body," zdůraznil exministr zahraniční Karel Schwarzenberg a dodal: „Strach je nejhorší rádce.“

Předseda Karel Schwarzenberg, který na nadcházejícím listopadovém Sněmu TOP 09 již nebude kandidovat na nejvyšší stranickou funkci, znovu ujistil, že tímto rozhodnutím z politické scény rozhodně neodchází. „Budu se i nadále aktivně zapojovat a podílet na dění v české, ale i zahraniční politice,“ uvedl Karel Schwarzenberg. A shrnul tři hlavní teze, které TOP 09 jako politickou stranu charakterizují: „TOP 09 je stranou, která se nebojí a nenechá se zastrašit. Jsme stranou evropskou a nenecháme se vypudit do Pekingu nebo do Moskvy (kam směruje prezident Zeman). A třetí tezí je, že TOP 09 prosazuje zdravé hospodaření země."

Podle něj je velmi hloupé, že současná vláda v konjunktuře rozdává peníze nerozumně. "Je potřeba i dnes šetřit. Pak je možné i v recesi dát peníze všude tam, kde je to potřeba," řekl předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…