Schwarzenberg: Zemanův sen splněn

19.06.2017 13:34

Sociální demokraté dospěli k zajímavému výsledku. Pan Sobotka bude nadále premiérem, nicméně hlavním kandidátem do voleb bude nynější ministr zahraničí Zaorálek a za mocenské nitky bude v pozadí tahat nový šéf strany Chovanec.

Schwarzenberg: Zemanův sen splněn
Foto: Hans Štembera
Popisek: Expředseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

Strategie je jasná. Pro ty, kteří uznávají, že tato vláda a premiér Sobotka si nevedli špatně, tak to byla hlavně sociálně demokratická strana, která to dokázala. Ti nespokojení budou naopak říkat, že za to, co tato vláda nedotáhla, může především Bohuslav Sobotka, kterého jsme se už bez toho rozhodli poslat do háje.

Jinými slovy, pokud budou členové sociální demokracie spokojeni a volební výsledek bude ještě únosný, bude to nové vedení, které bude oslavováno. Pokud bude výsledek špatný, odnese to zejména premiér Sobotka, ale samozřejmě taky lídr, ministr Zaorálek.

Zajisté je současný ministr zahraničí velmi dobrý, inteligentní řečník a je to ta přívětivá tvář sociální demokracie. Nicméně bude-li mu za zády pevně stát pan ministr Chovanec, tak, kdybych já šel do nadcházejících voleb jako čelní kandidát ČSSD, zeptal bych se v hlavním stanu NATO, které jsou dnes nejlepší neprůstřelné vesty. Asi i premiéra Sobotku v těchto dnech napadlo staré politické pravidlo, že existuje protivník, pak nepřítel, úhlavní nepřítel, koaliční partner a nejnebezpečnější a nejzavilejší jsou členové vlastní strany. Před časem jsem psal, že politické strany u nás končí nejčastěji sebevraždou. Zdá se, že i nynější sociální demokracie se o to teď úspěšně pokouší.

Karel Schwarzenberg

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…