Sdružení žen KDU-ČSL zahájilo první ročník soutěže Naše politička

11.07.2016 17:28

První ročník soutěže „Naše politička“ zahájilo Sdružení žen KDU-ČSL. Cílem akce je ocenění práce regionálních političek.

Sdružení žen KDU-ČSL zahájilo první ročník soutěže Naše politička
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Politické strany dlouhodobě proklamují potřebu angažovat více žen do politiky, nicméně realita je méně optimistická; zatímco podíl zvolených komunálních političek je 27,1 %, ve vyšších patrech politiky je žen ještě mnohem méně (19,5 % žen v Poslanecké sněmovně, 18,5 % v Senátu).

Stranická ženská platforma KDU-ČSL se proto rozhodla podpořit aktivní političky a připravila soutěž „Naše politička“, která oceňuje nasazení a aktivitu ženských političek na regionální úrovni. Chce tak poukázat na to, že aktivních a schopných žen je v regionech dostatek a stesky, že „žen je málo“ nejsou pravdivé.

Ocenění je připraveno pro 14 žen ze všech regionů v ČR, které jsou zvoleny na kandidátce KDU-ČSL a mají výrazný přínos s reálným dopadem na komunitu v oblastech sociální či zdravotní politiky, v oblasti kultury, lidového umění, sportu, ekologie, neziskového sektoru nebo obecného rozvoje občanské společnosti. Zároveň se přihlíží k faktu, jak politička přispívá ve svém působení slaďování práce či veřejné funkce s rodinou, a zda tyto aktivity mají reálné výstupy.

Zvláštní cena v roce 2016 bude udělena za  významné přispění v oblasti péče o kulturní dědictví ČR.

Celá akce se koná pod záštitou ministra kultury Daniela Hermana a europoslankyně Michaely Šojdrové.

Nominace přijímají krajská vedení Sdružení žen KDU-ČSL nebo krajské kanceláře KDU-ČSL do 20. 7. 2016, výběrová komise poté rozhodne o vítězce za jednotlivé kraje.

Slavnostní vyhlášení a předání ocenění proběhne v záři 2016 za účasti ministra kultury Daniela Hermana a evropské poslankyně Michaely Šojdrové v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.