Sečkár (Svobodní): Jak se uklízelo Zálesí

21.11.2016 11:08

V neděli 20. listopadu proběhl další, v pořadí již šestý, velký úklid v Praze 4 pod naší taktovkou. Náš další kontejner odpadků jsme vysbírali v okolí Zálesí v Krči.

Sečkár (Svobodní): Jak se uklízelo Zálesí
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

Když jsme tento úklid plánovali, vedli jsme vášnivou debatu, zda vůbec ještě letos a pokud ano, tak kdy ho uskutečnit. Vyhrála nakonec neděle 20. listopadu, přičemž někteří byli přesvědčeni, že lepší by byla sobota. Jak ale zpívá Richard Müller: „Svět nepatřil nikomu, kdo nebyl hráč.“ Sázka na neděli nakonec vyšla dokonale – zatímco celou sobotu ošklivě pršelo, v neděli dopoledne bylo sice chladněji, ale zato hezky a dokonce slunečno. Velkému úklidu Zálesí tak nic nebránilo.
Ukázalo se bohužel, že na Facebooku jsme inzerovali špatné místo srazu (vloudilo se tam místo našeho jarního úklidu pár set metrů jižněji na Jalodvorské), takže doufáme, že jediný, kdo se na to nachytal, byl náš kolega, a nikoliv někdo z dobrovolníků. Pokud ano, tak se velice omlouváme.

Poté, co nás našel i pan řidič s kontejnerem, o který se (včetně zásoby rukavic a pytlů, které rádi využijeme příště) postarala MČ Praha 4, mohli jsme s úklidem začít. Jak naši Svobodní členové a příznivci, tak několik ochotných dobrovolníků, se rozprchli po okolí a brzy se začali vracet s prvními várkami odpadků. Odměnit za námahu se mohli sušenkami, čokoládou a nejrůznějšími nápoji. Náš úklidový bufet se neustále vylepšuje.

Jako obvykle to netrvalo příliš dlouho a kontejner se naplnil. Hitem byly malé rumové placatice, pet lahve a plastové obaly od různých potravin. Rukama nám ovšem prošly i různé kuriozity, jejichž výběr naleznete ve fotogalerii. Mrzet nás může jedině to, že jen o kousek dál, kam jsme se už nedostali, leží odpadků na další kontejner (či spíš několik kontejnerů). Nezbude než požádat o další spolupráci radnici Prahy 4. Přesto věříme, že naše akce pomohla aspoň trochu a že měla smysl. Že třeba inspiruje někoho dalšího k vlastní akci. S organizací rádi poradíme a pomůžeme.

Za dnešek děkujeme všem účastníkům, že si našli čas a nebáli si přiložit ruku k občas nepříliš vábnému dílu, děkujeme městské části, že nám pomohla s odvozem toho, co jsme posbírali, a děkujeme i počasí, že nám i v pokročilou roční dobu ukázalo vlídnou tvář.

Už teď vám můžeme slíbit, že na jaře jsme s úklidem Prahy 4 zpátky. Podrobnosti se včas dozvíte.

Převzato z profilu.

Ing. Alois Sečkár

  • Svobodní
  • Volby za námi, práce před námi...
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.