Seďa (ČSSD): Areál nemocnice je třeba změnit ku prospěchu občanů města

31.10.2015 12:56

Město Uherské Hradiště se může pyšnit nejen kvalitním životním prostředím, dostupností veřejných služeb, ale i širokou nabídkou vzdělání, kulturního a sportovního vyžití.

Seďa (ČSSD): Areál nemocnice je třeba změnit ku prospěchu občanů města
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Přesto má několik problémů, které se dlouhodobě nedaří řešit. Mezi jinými je to postupný úbytek obyvatel města, stále se zhoršující demografický vývoj a také nedostatek služeb pro seniory.Nyní jsem zaregistroval polemiku o možnosti využití pozemků v areálu Uherskohradišťské  nemocnice, a.s., kdy se rozhořel spor o to, zda tam vybudovat sídliště či rezidentní čtvrť.

Podle mého názoru je nutno nejprve zjistit aktuální potřeby a požadavky občanů města, zaměřit se na mladé rodiny s dětmi a na základě analýzy opatření k zastavení negativního vývoje počtu obyvatel rozhodnout. Přitom je nutno mít na paměti, že město může pouze regulovat budoucí využití  17 hektarů pozemků, které jsou ve vlastnictví Zlínského kraje. Takže úvahy o prodeji pozemků pro rodinné bydlení, jak navrhuje ANO 2011, s příjmem do městského rozpočtu ve výši 150 milionů korun, je opravdu mimo mísu.

To ovšem neznamená, že by město mělo zůstat pasivní. Naopak je nutno v budoucím regulačním plánu zajistit potřeby občanů i města samotného. Podle názoru ČSSD je nejvhodnějším řešení jistý mix bydlení, které by respektovalo požadavky a nároky budoucí klientely, včetně požadavků na zajištění bydlení pro mladá manželství, mateřskou školu, domova pro seniory, výstavbu hospice či dalších veřejných a obchodních služeb. Nesmí se zapomenout na dopravní napojení na Průmyslovou ulici, zastávky MHD, nedílnou součástí musí být zachování zeleně i vybudování dostatek parkovacích míst. Prostě celý prostor by se měl zakomponovat do stávající zástavby tak, aby vytvořil krásnou a pro bydlení atraktivní adresu.

Ing.Antonín Seďa, předseda Klubu zastupitelů za ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

16:21 Ministr Síkela: Nejlepším zákonem roku 2023 pro byznys je novela, která zavádí sdílení elektřiny

Novela energetického zákona LEX OZE II z dílny Ministerstva průmyslu obchodu (MPO), která zavádí sdí…