Seďa (ČSSD): Chybí snadnější využití patentů

27.05.2015 8:33

Jako člen Podvýboru pro inovace, letectví a kosmonautiku jsem se zúčastnil setkání se zástupci České hlavy.

Seďa (ČSSD): Chybí snadnější využití patentů
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Pro ty méně informované je Česká hlava největší český projekt na podporu vědy a výzkumu s 15.letou tradicí. Projekt má za cíl mimo jiné za cíl popularizovat vědu a výzkum. Setkání v zasedačce hospodářského výboru se zúčastnili členové Klubu českých hlav, který sdružuje nejvýznamnější české vědce a Klubu inovativních firem, který sdružuje české společnosti uplatňující výrazné inovace a výsledky výzkumu ve své výrobě. Hlavními tématy byla problematika transferu vědy do praxe, zlepšení financování a zlepšení podmínek pro inovační potenciál firem a fungování systému inovací.

Zároveň se dotkly vzdělávacího systému a vysokoškolského zákona, nedostatku techniků, konstruktérů a dělnických profesí nebo větší podpory zavádění inovací do praxe. Vzhledem k pozitivnímu přínosu společného setkání se všechny strany domluvily na pravidelném setkávání a výměně názorů. Z mého pohledu schází naší zemi systém státní podpory financování nových projektů, větší důraz na efektivitu vyhodnocování jednotlivých projektů v rámci vědy a výzkumu, snadnější využití patentů a průmyslových vzorů v českém průmyslu, vícezdrojové financování výzkumných center a užší spolupráce vysokých škol s podnikateli a českými firmami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…