Seďa (ČSSD): Dnešní uspěchaná doba s sebou přináší řadu změn a ne všechny jsou pozitivní

28.12.2015 20:32

Přání k novému roku 2016:

Seďa (ČSSD): Dnešní uspěchaná doba s sebou přináší řadu změn a ne všechny jsou pozitivní
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Jako dlouholetý člen zastupitelstva města Uherské Hradiště si dovoluji u příležitosti nového roku 2016 popřát všem spoluobčanům města.

Vážení spoluobčané,

nejprve chci jménem svým i sociální demokracie popřát Vám i Vašim blízkých hodně štěstí, zdraví a spokojenosti v novém roce 2016. Dnešní uspěchaná doba s sebou přináší řadu změn, a ne všechny jsou pozitivní. Veřejností se šíří strach z nelegálních migrantů, z vlivu islamistu na naši kulturu, vidíme zvěrstva páchaná bojovníky takzvaného Islámského státu či v přímém přenosu sledujeme občanskou válku na východní Ukrajině. Tato bezpečnostní nestabilita  má velký dopad i na dělení společnosti a na její blbou náladu. Osobně jsem přesvědčen, že je třeba vzbuzovat v lidech optimismus tak, aby naše i ta hradišťská společnost byla jednotná.

Jako opoziční zastupitel nejsem pouze kritikem, ale aktivním podněcovatelem diskuse a iniciátorem navrhovaných řešení k současným problémům města. A řešení problémů či navrhované investice by měly být v souladu s požadavky občanů a zároveň by měly odpovídat dlouhodobému rozvoji města. Proto pokládám za prioritní tři oblasti. A to podporu mladým rodinám s dětmi, zejména z pohledu dostupného bydlení a dobře placené práce. Tou druhou oblastí je podpora veřejných služeb, včetně sociálních a zdravotních pro naše seniory. Tou třetí oblastí je řešení dopravní obslužnosti, snížení dopravního zatížení a zlepšení životního prostředí. Prostě chci, aby se v našem městě dobře žilo a aby v našem města fungovala mezilidská a generační solidarita, která je základem soudržnosti každé komunity.

Uherské Hradiště je atraktivní, ale poněkud dražší adresou. Řada našich dětí či vnuků proto raději odcházejí do jiných měst a regionů, což má negativní dopady na demografický vývoj města. Právě proto je důležitá dlouhodobá strategie rozvoje i rozumná politika radnice. Zároveň je potřebná aktivita Vás, občanů města. K této aktivitě bych Vás závěrem chtěl povzbudit a již dopředu Vám za ni upřímně poděkovat. Přeji krásný a spokojený rok 2016.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.