Seďa (ČSSD): I opoziční ČSSD prosazuje svůj program

09.09.2016 13:33

Opoziční zastupitelé za ČSSD jsou nejaktivnějšími zastupiteli města. Kromě kritiky současného vedení radnice navrhují i konkrétní řešení řady problémů města Uherské Hradiště.

Seďa (ČSSD): I opoziční ČSSD prosazuje svůj program
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Přesto, že po komunálních volbách skončila ČSSD v opozičních lavicích a radniční koalice při obsazování komisí rady města nerespektovala volební výsledky a přání občanů, daří se zastupitelům zvoleným za ČSSD plnit svůj program. Nejen z pohledu zvýšení transparentnosti městského rozpočtu a veřejných zakázek, ale i z pohledu realizace oprav komunikací, investic v městských částech či revitalizací parků a zeleně. Prosazujeme i zapojení občanů do rozhodovacích procesů.

Přes tyto pozitiva existují problémy související s budoucím rozvojem města. Konkrétně se jedná o dopravní infrastrukturu, jako je obchvat Jarošova s novým přemostěním řeky Moravy, vybudování nové infrastruktury v areálu „opuštěné“ nemocnice a její napojení na Průmyslovou ulici a na R50. Prostě stále se pracuje na „papíře“ namísto toho, aby se reálně konalo. Přitom analytických materiálů a studií je přehršle. O nutnosti zkvalitnit dostupnost MHD se dnes vyjadřovat nebudu, nicméně i tato oblast se dá řešit. Návrhů je taktéž docela dost.

Druhým problémem je negativní trend v demografickém vývoji, zejména z pohledu poklesu počtu obyvatel města. Zde je nutno a ČSSD prosazuje preferovanou podporu občanů města, zejména rodin s dětmi a mladých spoluobčanů. Opět existuje řada možností, které lze okamžitě realizovat nebo na nich alespoň pracovat. A v rámci stárnutí občanů je třeba zvažovat posílení sociálních služeb, včetně jejich rozmanitosti, dostupnosti a konkurenceschopnosti či podporovat rozličné programy, zaměřené na aktivní život našich seniorů, včetně celoživotního vzdělávání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…