Seďa (ČSSD): Institut směny pozemků se využívá nějak často. Lepší by byly znalecké posudky...

15.06.2015 21:49

Tisková zpráva ČSSD z VI. zasedání Zastupitelstva města Uherské Hradiště:

Seďa (ČSSD): Institut směny pozemků se využívá nějak často. Lepší by byly znalecké posudky...
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

VI. zasedání ZM Uherské Hradiště se konalo 15.6.2015 . Zastupitelé zvolení za ČSSD nepodpořili závěrečný účet města za rok 2014 z důvodu svých výhrad a z důvodu prioritních investic, které nepodporují.

Zároveň upozornili na výhrady, nedostatky a na případná rizika uvedená v auditorské zprávě. ČSSD nepodpořila ani rozpočtová opatření č.06 a č.07/2015, a to z důvodu stále scházejícího systému odsouhlasení investičních akcí v ZM, včetně možnosti realizované projekty ovlivnit. Proběhla kritika některých projektů, které neprošly externími kontrolami FÚ a kdy město muselo dotace vracet a platit penále do SROV. Naopak zastupitelé podpořili neinvestiční dotace spolku Akropolis a občanskému sdružení Rosnička.
V záměrech města ČSSD nepodpořila směnu pozemků s D.Kaňovským z důvodu nevýhodnosti pro město a jeho občany. Upozornili na skutečnost, že institut směny pozemků je nadužíván a daleko lépe by bylo používat prodeje na základě znaleckých posudků, což se v tomto případě nestalo. Zastupitelé za ČSSD podpořili nabytí vlastnických práv k dětskému hřišti v Mařaticích a  bezbariérového chodníku na úseku Štěpnice – Husova ulice.

ČSSD kritizovala zprávu RM, zejména s ohledem na pronájmy a pachty pozemků v parku Rochus. Velkou kritiku sklidily organizační změny MěÚ, zejména zrušení odboru životního prostředí a jeho přivtělení na odbor stavebního úřadu. Zároveň i zrušení odboru kultury a cestovního ruchu a jeho přidělení odboru školství a sportu. ČSSD bude sledovat dopady těchto změn na činnost úřadu a zejména s ohledem na efektivitu a přístup vůči občanům města. Politici by neměli zasahovat do rozhodnutí státní správy.

Sociální demokraté podpořily kompromisní návrhy na transparentnost zveřejňování smluv a informací na webu města a rozšíření informovanosti členů ZM o činnosti orgánů společností s majetkovou účastí města. Oba závazky bude ČSSD sledovat a bude kontrolovat jejich průběžné plnění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace