Seďa (ČSSD): Je třeba se zaměřit na řešení základních problémů

11.10.2016 17:52

Každé město se potýká se svými problémy. Nicméně je nutno tyto problémy řešit, protože jejich neřešení ohrožuje jeho budoucí rozvoj .

Seďa (ČSSD): Je třeba se zaměřit na řešení základních problémů
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Jako opoziční zastupitel se dlouhodobě snažím, aby zvolení zastupitelé a zejména radniční koalice začala konečně řešit základní problémy města. Vždyť máme v „šuplíku“ řadu projektů, analýz a studií, které tyto problémy nejen definují, ale zároveň ukazují, jak je řešit. Záleží pouze na odvaze vedení města, aby tyto problémy pojmenovala a navrhla řešení. Dnes se pouze ukazuje, že radniční koalice přešlapuje na místě a jako ten pštros strkající hlavu do písku se snaží raději nevidět a neslyšet. Či podporuje investice méně potřebné.

Tedy opět, jako mnohokráte, připomenu tyto základní problémy, které jako sociální demokrat vidím. Tím prvním je negativní demografický vývoj a neustálý pokles obyvatel města a jeho stárnutí. Zde je třeba pozitivně motivovat mladé spoluobčany, naše děti, aby zůstávali bydlet ve městě a aby se po studiích vraceli domů. K tomu je třeba více aktivit v oblasti dostupnosti bydlení a podpory kvalitní a dobře placené práce. Na straně druhé je třeba rozšiřovat a podporovat celou plejádu sociálních a terénních služeb pro naše nejstarší spoluobčany.

Druhým problémem je přehuštěná doprava a sní spojené problémy s parkováním.Zde je třeba podpořit dostupnost a kvalitu MHD, změnit systém parkování a podpořit záchytná parkoviště či výstavbu nových. A také vyžadovat po investorech, aby počet parkovacích míst zajistili i pro širokou veřejnost. Dále je třeba připravit a realizovat důležité dopravní stavby, a to napojení ulice Průmyslové na obchvat města a výstavbu nového přemostění přes řeku Moravu. Bez těchto investic dojde pouze ke zhoršení dopravní situace ve městě i ke snížení kvality životního prostředí.Což se negativně odrazí na zdraví občanů města.

Třetím problémem je zachování kvality a dostupnosti ostatních veřejných služeb, jako je zdravotní péče, vzdělávání, péče a rozšiřování zeleně, údržba komunikací, revitalizace dětských hřišť a sportovišť, aktivní spolupráce s neziskovým sektorem a podnikatelskou veřejností. Ale zejména jde o zprůhlednění rozhodovacího procesu a o transparentnost vynakládaných veřejných prostředků. A k tomu je třeba i aktivita občanů, ke které vyzývám.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…