Seďa (ČSSD): Kdo tedy vlastně řídí město Uherské Hradiště

06.01.2020 14:32

Při sestavování rozpočtu města se nedaří prioritně řešit základní problémy občanů města. A také řada investic je přesouvána z roku na rok. Nejen nekoncepčnost, ale schází i tolik potřebný tah na branku...

Seďa (ČSSD): Kdo tedy vlastně řídí město Uherské Hradiště
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

Zastupitelstvo města si po komunálních volbách v roce 2017 zvolilo radniční koalici, kterou již řadu let tvoří pravicové politické strany ODS, KDU-ČSL , KRUH a TOP 09.

Ta představila své programové priority, nicméně Uherské Hradiště má řadu daleko závažnějších problémů, které se stále neřeší. Je to například nedostatek dostupného bydlení, nedostatek parkovacích ploch a zejména obrovská dopravní zátěž zhoršující životní prostředí i bezpečnost nejen občanům města.

Současné vedení města je složeno ze starosty a tří místostarostů a přesto, že nejenže narostl počet placených zastupitelů, tak také narostly výdaje spojené s jejich funkcemi. Pokud v roce 2018 byly tyto výdaje ve výši 5,58 mil.Kč, tak již v následujícím roce to bylo 6,57 mil.Kč a v návrhu rozpočtu na rok 2020 to je téměř 7 mil.Kč. Jsem přesvědčen, že obyvatelé města by se měli ptát, kdo a jakým způsobem řeší jejich problémy, které souvisejí s činností radnice.

Není nakonec největším problémem města nekoncepčnost a špatné plánování investic. Nebo zda se spíše předstírá, že se pracuje a tvoří. Či zda jejich práci neodvádějí řadoví úředníci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Malý (Trikolora): Prý nás neosvobodili Rusové, ale Ukrajinci, píší

7:17 Malý (Trikolora): Prý nás neosvobodili Rusové, ale Ukrajinci, píší

Už zase kácíme pomníky a přepisujeme osnovy ve školách. Zase se pomalu vracíme k totalitě, socialism…