Seďa (ČSSD): Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají

14.04.2015 18:31

Sociální demokraté navrhovali změnu jednacího řádu, kde chtěli prosadit pořizování audiovizuálního záznamu z jednání ke zvýšení informovanosti občanů města.

Seďa (ČSSD): Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Přesto, že všichni zastupitelé před komunálními volbami slibovali větší transparentnost a informovanost, jejich odmítnutí návrhu svědčí o opaku. Zřejmě platí  straé okřídlené, když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají.

ČSSD nepodpořila rozpočtová opatření č.03/2015 a č.04/2015 z důvodu navýšení schodku rozpočtu na 84 milionu korun a také tím, že tato ztráta má jít na úkor majetku města. ČSSD se také obává o růst ztráty z důvodu snížení příjmů z RUD a příjmů z parkování vozidel. Dalším důvodem je nesouhlas s některými zbytnými investičními akcemi, které zbytečně odčerpávají finance z rozpočtu města.

Sociální demokraté odmítli, aby město zastupovali v SVK, a.s., HRATES, a.s., CTZ, s.r.o. a EDUHA, s.r.o. pouze zástupci radniční koalice. Pro zvýšení kontroly a zlepšen transparentnosti by bylo vhodné, aby v těchto společnostech s majetkovou účastí města byly i zástupci opozice. Což ovšem současná radniční koalice odmítla. Opět se ukazuje, že předvolební sliby o transparentnosti zůstávají pouhými sliby i nadále.

ČSSD podpořila udělení Ceny města za rok 2014 Igoru Stránskému a cenu Vladimíra Boučka Taťáně malinové, Renatě Crlové a Jaroslavu Crlovi. Zároveň zastupitelé za ČSSD podpořili udělit čestné uznání Antonínu Mošťkovi.

ČSSD měla řadu konkrétních připomínek k Akčnímu plánu rozvoje města na roky 2015-2018. Tyto se týkali zejména neřešení základních problémů města, jako je snižování počtu jejích obyvatel, stárnutí občanů a poskytování sociálních služeb, neřešení problémů s dopravou a parkováním, MHD, zvýšení participace občanů města či rekonstrukce komunikací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Antonín Seďa - profil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině