Seďa (ČSSD): Ke Strategii rozvoje chytrého regionu Zlínský kraj 2030

04.03.2021 7:37

Je jen dobře, že Zlínský kraj ví o svých problémech a že má vizi, jak problémy řešit. Teď má i strategii, takže jediné co zbývá, je uvedení strategie do života. A to bude pořádná fuška.

Seďa (ČSSD): Ke Strategii rozvoje chytrého regionu Zlínský kraj 2030
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Koncem února jsem se jako host, zúčastnil semináře Zlínský kraj SMART. Byla představena strategie rozvoje Zlínského kraje z pohledu chytrého regionu. Cílem je zajištění kvalitního života obyvatel celého regionu, a to spoluprací a s využitím chytrých technologií. Celá strategie navazuje na strategické dokumenty a více jak roční práci odborných komisí

Strategie se opírá o tři priority: Partnerství, síťování a tvorba prostředí, Lidé a osvěta a Podpora SMART řízení a jejich interakce do fungujícího celku. ZK SMART „zastřešuje“ projekty a strategii jednotlivých SMART City a vychází ze SMART řízení pro Zlínský kraj. Součástí této strategie mají být i investiční projekty našeho kraje, financované z Národního plánu obnovy České republiky po pandemii Covid-19. Dále je třeba zakomponovat úkoly Společnost 4.0 a potřebu resilience, úsilí odolávat výzvám a také je zvládat.

SMART region Zlínský kraj se má stát atraktivní, konkurenceschopný a technologicky vyspělý s vysokou kvalitou života obyvatel. Nicméně žádné řešení nebudou „chytrá“, pokud je lidé nepřijmou za své a nebudou je podporovat. Proto nejvíce záleží na důvěře a spolupráci. Z tohoto pohledu je nutno napřít úsilí nejen k informování široké veřejnosti, ale zejména k přesvědčení spoluobčanů o výhodnosti a prospěchu jednotlivých akčních plánů a konkrétních projektů. A to nejen v rámci Zlínského kraje, ale i obcí a měst celého regionu.

Převzato z Profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…