Seďa (ČSSD): Kultura a kulturnost v našem městě

07.04.2016 20:25

Kultura a kulturnost je vizitkou každé společnosti. Proto je důležité upozorňovat i na problémy, které s tím v našem městě souvisí.

Seďa (ČSSD): Kultura a kulturnost v našem městě
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Město Uherské Hradiště se může pyšnit nejen svojí historií, ale zejména bohatým kulturním dědictvím. Moravské Slovácko vždy zachovávalo, zejména na křesťanských základech, svoje zvyky, obyčeje a tradice, které pomáhaly a pomáhají zvyšovat národní cítění, úctu ke svým předkům i sounáležitost k celé společnosti. A je jen dobře, když existují lidé, kteří se o bohaté kulturní tradice starají a jdou příkladem pro tu nejmenší či mladé generace. Proto je důležité smysluplně a efektivně podporovat lidovou kulturu, její zvyky i osoby, tvořící národopis. Proto mimo jiné stála ČSSD u vzniku Ceny Vladimíra Boučka za zachování a rozvoj lidové umělecké výroby. Proto podporujeme folklorní soutěže i umělecké spolky v našem městě.

Všichni Hradišťáci a to bez výjimky jsou hrdí na své Slovácké divadlo, které se drahně let zařazuje na přední místa nejen ve své umělecké tvorbě, ale i v návštěvnosti. A protože je divadlo perlou současné „profesionální“ kultury ve městě, zasloužilo by si konečně svůj odpovídající stánek namísto současného nájemního a z pohledu investic komplikovaného vztahu. Město zároveň udržuje Redutu, Klub kultury a Místní kulturní zařízení, kde je celoročně obrovská nabídka kulturních pořadů. Právem je město považováno za kulturní centrum celého Zlínského kraje.

Na úklidu by se opravdu šetřit nemělo

Nicméně z pohledu kulturnosti existují i některé věci, na které chci poukázat a které by stály za řešení. Předně v Městské památkové zóně je řada nemovitostí, které by zasloužily opravu či přímo revitalizaci. Dnes nebudu hovořit o budově bývalé věznice, ale například o budově bývalých městských lázní. Taktéž při pohledu na ty rozličné transparenty, upoutávky či obchodní poutače je pozice města tristní a to přesto, že existuje OZV k dodržování reklamy. Proto by bylo záhodno navrhnout řešení ke zkulturnění našeho prostředí.

Poslední připomínkou je čistota města, která k obecné kulturnosti také patří. Opravdu ošklivý pohled je po proběhlém víkendu z přeplněných odpadkových košů či poletujících odpadech. Ale také například množství nedopalků cigaret na chodnících či městské komunikaci. Na úklidu města by se opravdu šetřit nemělo, protože čistota je základní vizitkou města a jeho obyvatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…