Seďa (ČSSD): Není řešení, jako řešení

12.07.2017 6:37

Pronájmy jsou zdroje příjmů. Na straně druhé je nutno pronájmy kontrolovat, aby nedocházelo k devastování veřejného majetku.

Seďa (ČSSD): Není řešení, jako řešení
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

Jak je vidět na případu restaurace ve Staré radnici, která již dva roky zeje prázdnotou, radniční koalice nemá zájem na efektivním využíváním svých nemovitostí. Protože tohle není první a zřejmě ani poslední případ, kdy město přichází o zdroje příjmů. Vždyť dluh na nájemném je 240 000 Kč a další náklady si vyžádá exekuce. Podle sdělovacích prostředků radní již neuvažují o komerčním pronájmu, ale podle nějaké ideové studie, kterou ostatní zastupitelé ani neviděli, natož aby se k ní mohli vyjádřit, se uvažuje o využití této památky pro potřeby zastupitelstva. A to, že jsou prostory bývalé radniční restaurace ve špatném technickém stavu je spíše problém podmínek pronájmu a jeho kontroly, než negativní zkušenosti s posledním nájemcem. A často slýcháváme,že nájmy jsou vysoké a pak nezbývá dostatek prostředků na běžnou údržbu a opravy.

Město v současné době vede několik soudních sporů. Tím největším je soudní spor se zhotovitelem Aquaparku, firmou UNISTAV CONSTRUCTION. Nedávno dostali všichni zastupitelé města dopis, který vinu za dnešní stav a soudní řešení sporu dává současnému vedení radnice.Přesto, že se kontrolní výbor a to opakovaně,zabýval výhradami zhotovitele a stále se opakujícími závadami, bude nutno se k dopisu firmy vrátit. Nejde ani tak o určení viníka sporu, k tomu máme příslušné soudy. jde spíše o to, v jakém technickém stavu se Aquapark nachází a zda za několik let nebude nutno provést úplnou rekonstrukci, zejména z pohledu jejího technického zázemí. Podobným problémem je současný stav bývalých městských lázní, které kdysi vedení města neuváženě prodalo. Z výše uvedených případů je nutno zdůraznit, že není řešení, jako řešení.

ing. Antonín Seďa, předseda Klubu zastupitelů za ČSSD

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…