Seďa (ČSSD): Nevěřím na náhodu. Pane Babiši, zneužil jste reorganizaci policie k politickému ataku

02.03.2017 18:50

Ústní interpelace na ministra financí Andreje Babiše na 55. schůzi sněmovny 2. března 2017:

Seďa (ČSSD): Nevěřím na náhodu. Pane Babiši, zneužil jste reorganizaci policie k politickému ataku
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

Vážený pane první místopředsedo vlády, dnes je zřejmé, že jste vy a vaše politické hnutí zneužili reorganizaci policie k politickému ataku vůči sociální demokracii. O tom svědčí nejen závěrečná zpráva vyšetřovací komise k prověření činnosti příslušníků Policejního prezidia ČR, útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Policie ČR, a státních zástupců, Vrchního státního zastupitelství v Olomouci v souvislosti s reorganizací útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a útvaru odhalování korupce a finanční kriminality k 1. 8. 2016, ale i skutečnost, že jste dřívější vyšetřoval tele ÚOOZ Roberta Šlachtu a Jiřího Komárka zaměstnal na celní správě.

Vážený pane ministře, podle informací ze sdělovacích prostředků má dnes Robert Šlachta k dispozici celé sledovací oddělení, odposlechy, a také mobilní odposlouchávací zařízení, známé pod jménem Agáta. Jeho tým, složený z bývalých spolupracovníků včetně Jiřího Komárka, který byl před nedávnem obviněn generální inspekcí bezpečnostních sborů za zneužití pravomocí, sbírá informace z terénu.

Osobně nevěřím na náhodu, tak jak jsem na ni nevěřil v případě první Kubiceho zprávy těsně před parlamentními volbami v roce 2010. Proto se obávám, že i obsazení náměstka generálního ředitele celního úřadu náhodou není. Tak jako mám obavy ze zneužití k politickým účelům váš finančně analytický útvar.

Můj dotaz, pane ministře, je jednoduchý. Ptám se, jaké máte jako ministr financí nastaveny kontrolní mechanismy pro kontrolu činnosti celní správy. Můžete potvrdit či vyvrátit zveřejněné informace o prostředcích sledovacího oddělení Roberta Šlachty? Děkuji za vaše konkrétní odpovědi.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.