Seďa (ČSSD): Obecně závazná vyhláška dostatečně nechrání občany před nadměrným hlukem

10.02.2015 11:18

Tisková zpráva ČSSD k zasedání Zastupitelstva města Uherské Hradiště

Seďa (ČSSD): Obecně závazná vyhláška dostatečně nechrání občany před nadměrným hlukem
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

ČSSD prosadila nový bod programu Interpelace a naopak se nepodařilo prosadit navrhovaný bod s názvem Investiční akce města Uherské Hradiště. Doupovcová přednesla interpelaci ohledně spolupráce města s TV Slovácko a možností opozice využívat tuto tele

Zastupitelé za ČSSD nepodpořili rozpočtové opatření města ač.1/2015 a 2/2015. Důvodem je navýšení plánované ztráty města o 10,33 mil.Kč na celkových 53,3 mil.Kč. ČSSD nepodpořili uzavření kupní smlouvy na prodej pozemku společnosti STAVBY Holdig, s.r.o. z důvodu zachování veřejného prostranství v majetku města. Zastupitelé podpořili poskytnutí úvěrů z FRB, poskytnutí dotací z fondu cestovního ruchu, z fondu kultury, z fondu sportu, z fondu mládeže a vzdělávání, z fondu životního prostředí a z fondu sociální pomoci a prevence. ČSSD podpořila uzavření dohody o partnerství podpořené programem švýcarsko-české spolupráce. V rámci dotace z Národního programu cestovního ruchu ČSSD zaujala neutrální postoj k modernizaci Skate parku z důvodu vysoké finanční náročnosti a z důvodu toho, že sociální demokraté nepovažují tuto akci za svoji prioritu.

Ing. A. Seďa se zapojil svými připomínkami v bodu programu Koncepce rodinné politiky města na období 2015-2017, kdy proběhnou další jednání k aktualizaci a ke zpřesnění koncepce. Zastupitelé za ČSSD tuto koncepci podpořili. ČSSD nesouhlasila se změnou Obecně závazné vyhlášky o zajištění pořádku při pořádání veřejných akcí z důvodu rozšíření doby provozu v pátek a v sobotu, při LFŠ, Slováckých slavnostech vína a dalších akcí. OZV dostatečně nechrání občany před nadměrným hlukem a pouze má snížit počet budoucích stížností na městskou policii.

V rámci diskuse ČSSD kritizovala nedostatečnou zimní údržbu v některých částech města, vysoké pronájmy tělocvičen pro sportující dětské a mládežnické oddíly a také některé probíhající investiční akce z důvodu nedostatku informací pro členy ZM.

Ing. Antonín Seďa
předseda Klubu zastupitelů za ČSSD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Antonín Seďa - profil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace