Seďa (ČSSD): Opoziční práce teď bude velmi důležitá

13.04.2018 5:35

Od samého počátku jsem přesvědčen, že A .Babiš tahá všechny demokratické strany za nos. On prostě chce vládnout sám a udělá pro to cokoliv.

Seďa (ČSSD): Opoziční práce teď bude velmi důležitá
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Zdá se, že český politický poker pokračuje. A.Babiš konečně může vyjednat svoji toužebně očekávanou vládu svého politického hnutí. A aby získala konečně podporu většiny poslanců, stačí mu k tomu hlasy dříve dohodnuté parlamentní většiny. Vždyť již v minulosti se jak představitelé KSČM, tak SPD vyjádřili, že za programové a já přidávám, i personální ústupky, podporu premiérovi Babišovi dají. Vlastně je spojuje to věčně „omílané“ makání pro občany České republiky. Mají k tomu dokonce svolení M.Zemana, toho expremiéra, který před lety bojoval s komunisty o levicové voliče. A i poslanecký klub ANO 2011 zabouchl svojí neutuchající podporou premiéra v demisi pootevřené dveře od jiných možností povolebních koalic.

Z tohoto pohledu je dobře, že sociální demokracie ukončila vyjednávání o vládě, kde by nejen hrála druhé housle, ale kde by měla zároveň nasazenu psí hlavu nenapravitelné politické vyžírky. Proto mne překvapuje nerealistický a poněkud málo pochopitelný návrh z dílny KDU-ČSL, vytvořit duhovou koalici z demokratických politických stran. Odvážná to myšlenka, která však postrádá podmínku nutnou a to tolik potřebných 101 hlasů. Přece autoři nemohli předpokládat, že jim v tomto úsilí bude pomáhat V.Filip a T.Okamura. Ti, přece již za svoji podporu třicet stříbrných dostali, a to v podobě funkcí v poslanecké sněmovně.

Člověk nemusí být zarytým demokratem, aby nechápal, že se k moci dostaly tři protestní strany. Strany, které kritizují polistopadový režim, dokonce i naše členství v NATO a v EU či parlamentarismus, jako takový. Prostě stát chtějí řídit jako svoji firmu, a to bez ohledu na mínění opozice či široké veřejnosti. Ta svojí většinou prozatím mlčí, protože se naší ekonomice daří a protože A.Babiš budí zdání, že nachází peníze pro své falešné sliby. Ale již dnes je otázkou, v jaké konečné podobě a pro které voličské skupiny nakonec budou zákony určeny. Ale pro poslance ANO 2011, KSČM a SPD je přece důležitější, že konečně makáme.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): „Demokracie“ je v případě von der Leyenové jen eufemismem pro cenzuru

14:02 David (SPD): „Demokracie“ je v případě von der Leyenové jen eufemismem pro cenzuru

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke „kandidatuře" Ursuly von der Leyenové na post před…