Seďa (ČSSD): Přečtěte si knihu Počestný Andrej Babiš od Dušana Válka, která byla na Slovensku zakázána

11.01.2017 18:01

Projev na 54. schůzi sněmovny 11. ledna 2017 k Zákonu, kterým se mění zákon o střetu zájmů:

Seďa (ČSSD): Přečtěte si knihu Počestný Andrej Babiš od Dušana Válka, která byla na Slovensku zakázána
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Vážení členové vlády, vážené kolegyně, kolegové, přiznám se, že jsem měl připravený delší příspěvek, ale už chci, abychom hlasovali pro novelu zákona o střetu zájmů, proto že já ji podporuji. A řeknu proč a řeknu tři poznámky.

Tak nejprve ta novela o střetu zájmů zlepšuje současný stav a znění zákona a ten zákon bude funkčnější. Proto budu hlasovat i přesto, že tady od kolegů se dozvídáme, že ten § 4a, 4b, 4c má být protiústavní, ale o tom by měl rozhodnout opravdu Ústavní soud. Já nevím, jestli tady je někdo z nás, kdo by tady na mikrofon potvrdil, že pan vicepremiér, ministr financí není ve střetu zájmů, a to každodenně. Já si myslím, že se to tady neodvážíte říct na mikrofon nikdo. To je první věc.

Druhá věc. Já chápu, že kolegové z politického hnutí ANO 2011 tady do krve hájí svého předsedu, ale do mně vadí, že tady uráží sociální demokracii a sociální demokraty. Já už jsem tady delší dobu a mě fakt uráží, když tady na mikrofon kolegové z hnutí ano obviňují členy a poslance a další činovníky a funkcionáře ze sociální demokracie.

Třetí a poslední poznámka. Víte, já nejsem zvyklý, abych personifikoval problémy, ale musím říct a připomenout, a už to tady i zaznělo, že váš předseda Andrej Babiš, současný předseda vašeho politického hnutí, ministr financí a první místopředseda vlády, se také velmi úspěšně účastnil budování českého kapitalismu se vším všudy a tedy zejména s ostrými lokty. A nebudu tady zabíhat do detailů, ale chci, abyste - a vy jste určitě četli tu jednu knihu, kterou jsme všichni jako poslanci dostali, ale veřejnost, nabádám veřejnost, aby si přečetla knihu Počestný Andrej Babiš od Dušana Válka, knihu, která byla na Slovensku zakázána. Anebo raději českou knihu Babiš, příběh oligarchy od Tomáše Perglera. Možná, že ty informace, které tam jsou, by stály za to, abyste se aspoň jaksi zamysleli a tuto novelu zákona o střetu zájmů podpořili. Děkuji za vaši pozornost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.