Seďa (ČSSD): Pro řešení problémů města to chce více reality a méně populismu

02.08.2016 18:03

ZUŠ je největší školou na území města Uherské Hradiště, které je historickým, společenským a kulturním centrem Moravského Slovácka. Proto město musí připravit kvalitní podmínky pro její uměleckou činnost.

Seďa (ČSSD): Pro řešení problémů města to chce více reality a méně populismu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Se zájmem jsem si přečetl zprávu, že se město Uherské Hradiště konečně pustí do rekonstrukce budovy Základní umělecké školy, která je mnoho let ve velmi špatném stavu. Chci připomenout, že již v minulém funkčním období jsem navrhoval přesun ZUŠ do nově rekonstruované budovy č.21 na Masarykově náměstí, namísto výstavních prostor soukromé Galerie Joži Úprky. A když to tehdy nevyšlo, tak jsem usiloval o co nejrychlejší rekonstrukci budovy, do které chodí více jak 1700 žáků. Ale ani tato snaha před lety nevyšla, protože současné vedení radnice upřednostnilo jiné investiční akce. Například Park Rochus.

Chci připomenout, že zřizovatelem ZUŠ je Zlínský kraj, ale budovu vlastní město, které budovu kraji pronajímá. Takže namísto „spoluúčasti“ na financování rekonstrukce bych ze strany Rady města očekával dohodu se Zlínským krajem o budoucím využití budovy pro potřeby ZUŠ, včetně výše nájemného, které by v dlouhodobém horizontu investici vrátilo. Protože nejhorší věc, která by se mohla přihodit, by bylo provedení rekonstrukce podle potřeb ZUŠ, a pak rozhodnutí kraje, že ZUŠ v budově sídlit nebude či že pronájem budovy bude pokrývat pouze provozní náklady. A rozhodně bych nesváděl neustálé odkládání rekonstrukce budovy na současné vedení kraje. Máslo na hlavě má minulá a současná koalice města.

Druhým problémem, na který chci upozornit, je výše rekonstrukce, která se odhaduje na 60 milionů korun (dříve se hovořilo o 65 milionech). Rozumím tomu, pokud město z důvodu ne realizace jiných investic má peníze k dispozici na svém účtu, protože si další úvěr nemůže dovolit. Přesto je to částka velmi vysoká a jako předseda kontrolního výboru se budu velmi zajímat o rozsah prací i kvalitu jejich provedení. A také jako opozice budeme požadovat svoji účast v rámci výběrového řízení na zhotovitele.

Pro řešení problémů města to opravdu chce více reality, rozumu a méně populismu a politiky. Vždyť tato rekonstrukce již mohla být provedena a nemuselo se s jejím zahájení čekat na krajské volby či plánovat dokončení opravy těsně před konáním komunálních voleb. Ale já jsem se již zvykl, že radniční koalice namísto efektivnosti upřednostňuje účelovost. Pouze doufám, že se již konečně dočkáme toho, že záměr města bude v souladu s jeho realizací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…