Seďa (ČSSD): Proč jsem přijal pozici lídra na kandidátní listině ČSSD

10.08.2018 10:09

Zájmy veřejnosti by měli hájit a problémy občanů řešit politici, kteří mají důvěru svých spoluobčanů, mají odborné a životní zkušenosti a jsou morální zárukou pro výkon veřejné funkce.

Seďa (ČSSD): Proč jsem přijal pozici lídra na kandidátní listině ČSSD
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

Když jsem v listopadu 1989 vstupoval do sociální demokracie, vůbec jsem nepředpokládal,  že budu mnoho let hájit zájmy občanů v parlamentu. Vždyť od roku 1994 jsem nepřetržitě členem zastupitelstva města a komunální politiku jsem vždy bral jako svůj koníček a jako službu svým spoluobčanům. Zároveň jsem měl možnost jako poslanec podpořit řadu velkých investičních akcí či vyřešit řadu problémů Uherského Hradiště. A také jsem zastával názor, že každá veřejná funkce se má vykonávat na sto procent. Proto se divím kolegům politikům, že si troufnou zvládat souběh dvou odpovědných veřejných funkcí. Jako je například starosta většího města a poslanec či hejtman a senátor. A opravdu to není o těch penězích, vždyť den má vždy pouze 24 hodin.

ČSSD byla součástí radniční koalice v letech 2002 až 2006 a dokázala, že umí řešit problémy města a že má odvahu podpořit rozvojové investice v Uherském Hradišti. Připomenu revitalizaci bývalých kasáren a vznik Fakulty logistiky a krizového řízení UTB v současném vzdělávacím areálu města či rekonstrukci Havlíčkovy ulice. Od té doby je sociální demokracie nejsilnější opoziční stranou, která nejenže plní kontrolní funkci současnému vedení města, ale zároveň dokázala prosadit řadu investic ze svého programu. Ono totiž být v opozici a dělat pro občany města je daleko těžší, než být u moci.

Po svém působení v poslanecké sněmovně jsem se vrátil ke své původní profesi, stále působím v komunální politice a na politiku jsem rozhodně nezanevřel. A to přesto, že politika není ani spravedlivá, ani vděčná. A nemyslím si, že opravdový politik by měl být politikem pouze na jedno použití. Vždyť politika je běh na dlouhou trať. Proto chci nejen podpořit politiku ČSSD, ale zejména chci prosadit náš volební program Pro náš společný život.

Mám velké životní, profesní i politické zkušenosti, které mohu využít ve prospěch občanů našeho města. A chci poděkovat sociálním demokratům za jejich důvěru ve mně vloženou.

Tak jako stůl či židle má čtyři nohy, tak také náš program má čtyři základní priority. A těmi jsou podpora a zlepšení života občanů města, zlepšení životního prostředí, přívětivý a otevřený městský úřad a soudržné město a mezigenerační solidarita. Víme jak na to a chceme město rozvíjet ve prospěch našich spoluobčanů. Dlouho odkládané investice, které jsou mimo jiné plněny toliko na 42%, neřešení základních problémů města, ať je to doprava či bydlení, stagnace rozvojových projektů či neustálé zhoršování životního prostředí města, nelze nadále tolerovat. Chce to nový vítr a zejména schopné a odborně zdatné vedení města. Z těchto všech důvodů a přiznám se, že k nelibosti mých blízkých, jsem přijal pozici lídra na kandidátní listině ČSSD pro komunální volby. Bez Vaší důvěry to však společně nedokážeme.

Převzato v profilu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.