Seďa (ČSSD): Sociální demokraté jsou nejsilnější a nejaktivnější opoziční stranou v zastupitelstvu Uherského Hradiště

24.04.2016 10:59

Sociální demokraté jsou nejsilnější a také nejaktivnější opoziční stranou v zastupitelstvu města Uherské Hradiště. Kromě kritiky současné radniční koalice přichází ČSSD se svými návrhy, jak řešit aktuální a dlouho odkládané problémy spoluobčanů města:

Seďa (ČSSD): Sociální demokraté jsou nejsilnější a nejaktivnější opoziční stranou v zastupitelstvu Uherského Hradiště
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

- rozpočtová opatření zhoršují hospodaření města o 17,6 mil.Kč a přitom se zvyšují příjmy z daňových výnosů o 10 mil.Kč. Uvedená opatření nezlepšují strukturu rozpočtu z pohledu cash flow a budoucího vývoje rozpočtu neřeší základní potřebné investice do dopravní infrastruktury. Prostě se pokračuje v politice “po nás potopa”.

- celkový schodek rozpočtu se zvyšuje na Evropskou120,3 mil.Kč a jeho financování je plánované snížením portfolia cenných papírů. Přitom se stále prosazují investice, které budou zvyšovat provozní náklady a které nejsou prioritní z pohledu občanů města.

ČSSD podpořila Generel dopravy. Zpracovatel potvrdil názory sociálních demokratů na nutnost řešit dopravní zatížení ve městě a podpořit MHD. Problémem je skutečnost, že důležité investiční akce ke zlepšení dopravy a ke snížení dopravního zatížení nejsou zahrnuty v rozpočtu města, ani v rozpočtovém výhledu do roku 2020. Neexistuje ani harmonogram pro řešení jednotlivých problémů města, ani návrhy na financování potřebných investic. Z pohledu ČSSD nelze nadále tolerovat negativní odlišnost města ve srovnání se stejně velkými městy z pohledu nižší dostupnosti a periodicky MHD, zejména o víkendech a svátcích.

ČSSD se podařilo prosadit protinávrh A.Sedí ke změně usnesení ZM č.77/6/ZM, který zachoval povinnost starosty informovat o dění v obchodních společnostech s účastí města.

Zastupitelé za ČSSD podpořili udělení Ceny Vl.Boučka za zachování a rozvoj lidové umělecké výroby a poskytnutí finančního příspěvku za účelem pokrytí dopravní obslužnosti veřejné dopravy ve městě.

ČSSD kritizovala nerespektování výsledků voleb v rámci omezení počtu příspěvků členů ZM ve Zpravodaji města , kritizovala neinformovaní o změně struktury a počtu tohoto zpravodaje, což považuje za další pokračování arogance současného vedení města.

Sociálním demokratům se nepodařilo prosadit člena ZM Květoslava Tichavského do DR Slováckých vodáren a kanalizací za navrhovaného L.Šupku, který již není zastupitelem města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

19:05 Peksa (Piráti): Namísto pomoci zemědělce čeká zmatek a nejistota

Evropským parlamentem prošla opožděná reakce na zemědělské protesty. Návrhy byly ale šité horkou jeh…