Seďa (ČSSD): Sociální demokraté zvyšují kvalitu a dostupnost zdravotní péče

31.08.2017 13:08

ČSSD zrušila nesmyslné zdravotnické poplatky. Nyní se ukazuje, že i Lidovci či ANO 2011 by se k nim chtěli navrátit a tím minimálně omezit zdravotní péči pro řadu pacientů. Tohle není řešením pro kvalitní a dostupnou zdravotní péči.

Seďa (ČSSD): Sociální demokraté zvyšují kvalitu a dostupnost zdravotní péče
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

ČSSD prosadila zrušení zdravotnických poplatků, protože základním cílem je kvalitní a dostupná zdravotní péče pro všechny. Tohle může zajistit pouze veřejně garantovaný systém zdravotní péče. Proto trváme na podpoře a dalšímu rozvoji vysokého standardu  českého zdravotnictví. Odmítáme zvyšování spoluúčasti pacientů a ČSSD je pojistkou proti znovuzavedení poplatků ve zdravotnictví.

ČSSD chce při ministrovu zdravotnictví vytvořit zvláštní fond k financování investic ve veřejném zdravotnictví. Fond bude financovaný z výnosu spotřebních daní z tabáku a alkoholu. Zavedeme urgentní příjem v každé nemocnici poskytující služby akutní péče. Zaváděním digitalizace zkrátíme čekací doby u lékaře, zrychlíme zdravotní péči a zvýšíme úspěšnost lékařských zákroků. Zavedeme elektronické objednávání k lékaři, elektronické recepty a možnost přístupu do elektronické zdravotní dokumentace. Zaměříme se na kvalitu a dostupnost kvalitní lékařské péče v regionech.

Posílíme leteckou záchrannou službu provozováním státní organizací a to ve všech regionech. Prosadíme antikoncepci pro ženy hrazenou z veřejného zdravotního pojištění. Zajistíme větší zdroje ze zdravotního pojištění na prevenci a léčbu závažných civilizačních onemocnění. ČSSD podpoří vzdělávání zdravotnických pracovníků a bude nadále zvyšovat platy lékařů, zdravotních sester a dalších zdravotních pracovníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …