Seďa (ČSSD): Starost o životní prostředí je důležitá

06.04.2017 7:32

Starost o životní prostředí musí mít všichni obyvatelé. Životní prostředí totiž ovlivňuje nejen naše životy, ale i naše charakterové vlastnosti a zejména naše zdraví.

Seďa (ČSSD): Starost o životní prostředí je důležitá
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Bývalý poslanec Antonín Seďa (ČSSD)

Přesto, že se to často vedení radnice nelíbí, je dobře, že se občané města zajímají o své životní prostředí a kriticky hodnotí časté zásahy do zeleně. Prostě proto, že nahrazování zeleně betonem, kácení stromů ve prospěch staveb, přednost automobilové dopravy před dopravou veřejnou či neúcta k přírodě jako takové, mají negativní vliv na naše zdraví. Proto podporuji koncepční řešení životního prostředí ve městě, zahrnující nejen revitalizaci zeleně a vodních ploch, ale i zkvalitnění dostupnosti veřejné dopravy či zlepšení dopravní infrastruktury. A právě koncepční přístup a dlouhodobé vize často postrádám při řešení konkrétních problémů životního prostředí.

Rozumím tomu, když se podporuje bytová výstavba, ale na straně druhé je nutno dopředu řešit i problematiku dopravy, parkování, zeleně i veřejných služeb. Ano, máme územní plán včetně regulativů, máme v šuplíku mnoho studií a plánů jak problémy řešit. Ale často taháme kočku za ocas a řešíme konkrétní problematiku bez návaznosti. Máme pasporty zeleně, známe problematické zóny a řešení dopravní situace, ale ruku na srdce, kdo tyto problémy způsobil, například tím, že jsme si nákupní centra postavili uprostřed města či jsme nedořešili napojení městských komunikací.

Ano, podporuji aktivitu občanů ve vztahu ke svému prostředí, kde žijí a pracují. Naše město potřebuje revitalizovat stávající sídliště a areál opuštěné nemocnice, je třeba nové přemostění řeky Moravy a její zapojení do života města. A při nové výstavbě je třeba pamatovat na veřejné služby a novou zeleň. A pokud musí zeleň nakonec ustoupit nové výstavbě, pak je nutno ji nahradit a to několikrát. Nesmíme zapomínat i na vodní toky, rybníčky či slepá ramena. To jsou klenoty našeho životního prostředí, které je třeba chránit přednostně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…