Seďa (ČSSD): Výzva k transparentnosti předvolební kampaně

14.08.2018 10:03

Nakládání s veřejnými prostředky města Uherské Hradiště by mělo být transparentní a efektivní ve prospěch občanů města a nikoliv zájmových skupin či předem vybraných podnikatelů.

Seďa (ČSSD): Výzva k transparentnosti předvolební kampaně
Foto: Daniela Černá
Popisek: Antonín Seďa, poslanec ČSSD

Sociální demokraté, tak jako v roce 2014, vyzývají ostatní kandidující politické subjekty, účastnící se nadcházejících komunálních voleb ve městě Uherské Hradiště, aby zveřejnily veškeré výdaje na předvolební kampaň.

ČSSD je přesvědčena, že odkryté financování předvolební kampaně je zárukou budoucího efektivního a transparentního nakládání s veřejnými prostředky města. Zároveň slouží jako důležitá informace při rozhodování občanů města. Právě politické strany, které vložily do předvolební kampaně v roce 2014 nejvíce finančních prostředků, před lety odmítly zveřejnit své výdaje. Veřejnost má právo kontrolovat, zda poskytnuté informace se zakládají na pravdě a zda ve financování nejsou skryté jiné než veřejné zájmy.

Sociální demokraté, tak jako před čtyřmi lety, vynaloží v rámci předvolební kampaně do komunálních voleb v Uherském Hradišti 65 000,- Kč, které půjdou přes transparentní účet ČSSD. Zároveň žádáme sdělovací prostředky, aby napomohly k transparentnosti financování v průběhu nadcházející předvolební kampaně a ke získání potřebných informací.

Ing. Antonín Seďa
předseda MO ČSSD Uherské Hradiště a lídr kandidátní listiny ČSSD

(převzato z Profilu)

{relatedarticles title="Psali jsme:" articles="547171,546773,546579,546134" /

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…